Nieuwsberichten

Opinie
18 januari 2015

Jos Lammers: Dick (6)

Het gaat niet goed met ome Dick en tante Stien. Ze zijn het jaarlijks terugkerende waterhoentjespaar helemaal niet, daar begint het natuurlijk al mee.

Opinie
05 januari 2015

Jos Lammers: Dick (5)

Ze zijn al jaren trouw terugkerende gasten van de bouwlocatie. Tijdens de totale destructie van de Houttuinen.

Opinie
22 december 2014

Jos Lammers: Mysterie

Als omwonende van Delfts complete makeover is er het nodige grootschalige mechanisch geweld, maar vooral ook veel mysterie in mijn leven.

Opinie
24 november 2014

Jos Lammers: Snel

Maanden, wat zeg ik, járenlang was zwaar en zorgvuldig de aanpak. Graafwerk met diepe zuchten in de plakkerige Delftse bodem.

Opinie
17 november 2014

Jos Lammers: Stratenmaken

Uren kon ik er naar kijken. De voorovergebukte stratenmakers, knielend in opengesneden stukken autoband (‘wat knap bedacht!’), kuiltje wroeten in het zand, klinkertje erin, aankloppen met een opspringende rubberhamer en voortschuifelen maar weer naar de volgende rij.

Opinie
19 oktober 2014

Jos Lammers: Wal

Het overviel me. Tijdens een van slapeloosheid doordrenkte nacht, keek ik in de badkamerspiegel plotseling naar een nooit eerder gesignaleerde wal onder mijn rechteroog.

Opinie
05 oktober 2014

Jos Lammers: Nimf

Dingen zien die er niet zijn. Het kost me geen enkele moeite. De weg terug naar de harde realiteit, daar ben ik beduidend minder bedreven in.

Opinie
22 september 2014

Jos Lammers: Geld

De stationsklokken verschijnen al aan hun Delftsblauwe hemel. Een bord met 'reisinformatie' staat in de centrale hal vooruitwenkend de Delftse treinreiziger op weg te helpen (wàt kàn er òp staan?). En op zo’n moment komen, als een te vroeg opgediend toetje, de klachten over geld.