Nieuwsberichten

Opinie
19 oktober 2014

Jos Lammers: Wal

Het overviel me. Tijdens een van slapeloosheid doordrenkte nacht, keek ik in de badkamerspiegel plotseling naar een nooit eerder gesignaleerde wal onder mijn rechteroog.

Opinie
05 oktober 2014

Jos Lammers: Nimf

Dingen zien die er niet zijn. Het kost me geen enkele moeite. De weg terug naar de harde realiteit, daar ben ik beduidend minder bedreven in.

Opinie
22 september 2014

Jos Lammers: Geld

De stationsklokken verschijnen al aan hun Delftsblauwe hemel. Een bord met 'reisinformatie' staat in de centrale hal vooruitwenkend de Delftse treinreiziger op weg te helpen (wàt kàn er òp staan?). En op zo’n moment komen, als een te vroeg opgediend toetje, de klachten over geld.

Opinie
21 juli 2014

Jos Lammers: Makkelijk

Het zal wel ooit met die lederhose begonnen zijn. Zo’n korte broek van onverwoestbaar leer, op zijn plek gehouden door twee bretels die elkaar de hand reiken met behulp van een kunstig uitgesneden mannetjeshert, burlend ergens op een Sauerlandse bergtop.

Opinie
07 juli 2014

Jos Lammers: Aftellen

Ik ken ze natuurlijk van allerlei meer dan goedbedoelds. Levensgrote thermometers die aan de wereld moeten tonen hoever jij en al die andere te kleine vrijwilligers zijn gekomen met het vullen van de schatkist.

Opinie
22 juni 2014

Jos Lammers: Wind

Het is het soort foto dat ik telkens weer opnieuw maak, merk ik.

Opinie
25 mei 2014

Jos Lammers: Engelen

Toen ik bezig was groot te worden, waren engelen overal goed voor. Om te zorgen dat ik na het slapen gewoon weer als mezelf wakker zou worden, bijvoorbeeld.

Opinie
04 mei 2014

Jos Lammers: Scheef

Het is het soort hogere natuurkunde dat ik gewoon voor waar moet aannemen en goed onthouden. De achterliggende redenering begrijp ik wel op het moment dat ik hem hoor, maar hij ontvlucht de wereld van mijn logica ook weer net zo makkelijk.