Nieuwsberichten

Opinie
21 juli 2014

Jos Lammers: Makkelijk

Het zal wel ooit met die lederhose begonnen zijn. Zo’n korte broek van onverwoestbaar leer, op zijn plek gehouden door twee bretels die elkaar de hand reiken met behulp van een kunstig uitgesneden mannetjeshert, burlend ergens op een Sauerlandse bergtop.

Opinie
07 juli 2014

Jos Lammers: Aftellen

Ik ken ze natuurlijk van allerlei meer dan goedbedoelds. Levensgrote thermometers die aan de wereld moeten tonen hoever jij en al die andere te kleine vrijwilligers zijn gekomen met het vullen van de schatkist.

Opinie
22 juni 2014

Jos Lammers: Wind

Het is het soort foto dat ik telkens weer opnieuw maak, merk ik.

Opinie
25 mei 2014

Jos Lammers: Engelen

Toen ik bezig was groot te worden, waren engelen overal goed voor. Om te zorgen dat ik na het slapen gewoon weer als mezelf wakker zou worden, bijvoorbeeld.

Opinie
04 mei 2014

Jos Lammers: Scheef

Het is het soort hogere natuurkunde dat ik gewoon voor waar moet aannemen en goed onthouden. De achterliggende redenering begrijp ik wel op het moment dat ik hem hoor, maar hij ontvlucht de wereld van mijn logica ook weer net zo makkelijk.

Opinie
22 april 2014

Jos Lammers: Gezang

Ik ken het beeld, en niet te vergeten het geluid, van een bouwplaats in kleurrijk Kathmandu. Wij sliepen in een hotel met op de bovenste etage aan het eind van de gang een trap naar het platte dak.

Opinie
07 april 2014

Jos Lammers: Voorjaar

Je hebt natuurlijk de fenolijn van Vroege Vogels. Zo’n ouderwets ruisend opnamebandje waar je dan eerst wat telefoongerommel op hoort.

Opinie
01 april 2014

Jos Lammers: Focus

Natuurlijk zie ik de koepel van stof en herrie van zo’n stadsomschoffeling. Ik kan hem soms bijna aanraken.