Nieuwsberichten

Opinie
24 november 2014

Jos Lammers: Snel

Maanden, wat zeg ik, járenlang was zwaar en zorgvuldig de aanpak. Graafwerk met diepe zuchten in de plakkerige Delftse bodem.

Opinie
17 november 2014

Jos Lammers: Stratenmaken

Uren kon ik er naar kijken. De voorovergebukte stratenmakers, knielend in opengesneden stukken autoband (‘wat knap bedacht!’), kuiltje wroeten in het zand, klinkertje erin, aankloppen met een opspringende rubberhamer en voortschuifelen maar weer naar de volgende rij.

Opinie
19 oktober 2014

Jos Lammers: Wal

Het overviel me. Tijdens een van slapeloosheid doordrenkte nacht, keek ik in de badkamerspiegel plotseling naar een nooit eerder gesignaleerde wal onder mijn rechteroog.

Opinie
05 oktober 2014

Jos Lammers: Nimf

Dingen zien die er niet zijn. Het kost me geen enkele moeite. De weg terug naar de harde realiteit, daar ben ik beduidend minder bedreven in.

Opinie
22 september 2014

Jos Lammers: Geld

De stationsklokken verschijnen al aan hun Delftsblauwe hemel. Een bord met 'reisinformatie' staat in de centrale hal vooruitwenkend de Delftse treinreiziger op weg te helpen (wàt kàn er òp staan?). En op zo’n moment komen, als een te vroeg opgediend toetje, de klachten over geld.

Opinie
21 juli 2014

Jos Lammers: Makkelijk

Het zal wel ooit met die lederhose begonnen zijn. Zo’n korte broek van onverwoestbaar leer, op zijn plek gehouden door twee bretels die elkaar de hand reiken met behulp van een kunstig uitgesneden mannetjeshert, burlend ergens op een Sauerlandse bergtop.

Opinie
07 juli 2014

Jos Lammers: Aftellen

Ik ken ze natuurlijk van allerlei meer dan goedbedoelds. Levensgrote thermometers die aan de wereld moeten tonen hoever jij en al die andere te kleine vrijwilligers zijn gekomen met het vullen van de schatkist.

Opinie
22 juni 2014

Jos Lammers: Wind

Het is het soort foto dat ik telkens weer opnieuw maak, merk ik.