Tweede fietsenstalling 22 mei open

07 april 2017

Sneak preview nieuwe fietsenstalling! Op 22 mei gaat de tweede (ondergrondse) fietsenstalling bij station Delft open voor gebruik: 2.700 extra plaatsen vlakbij het station. Het fietspad dat ernaast loopt is verbonden met de huidige ondergrondse stalling, je kunt dus eenvoudig van de ene naar de andere stalling fietsen mocht er geen plek meer zijn. Door de lichtkoepels valt er ruim daglicht naar binnen, wat de stalling een ruimtelijk gevoel geeft en een prettige sfeer. Bovenop de stalling wordt vanaf het najaar Park Spoorloos ingericht. De tijdelijke bovengrondse stalling komt te vervallen bij de ingebruikname van deze stalling. Later dit jaar komen er nog wel wat bovengrondse plekken bij, om de pieken op te vangen van het nieuwe collegejaar. De architect van de beide stationsstallingen is Benthem Crouwel Architekten.

 

 
 
 
 

 

Reacties (7)

Charlotte

14.04.2017 om 08:53

Komt er ook meer plek voor de inmiddels standaard afwijkende maten fietsen? Ik kan mijn fiets niet in een bovenrek plaatsen want te brede velgen en te zwaar, in de onder rekken kan niet wegens te brede velgen en bagagerek voor. En dat mini stukje waar ie wel kan staan is altijd helemaal vol en afgesloten.

kersbergen

12.04.2017 om 15:14

er staan 5000 fietsen op de bovengrondse stalling de nieuw te openen ondergrondse fietsen stalling heeft 2700 plaatsen waar moet de rest heen?

Team Communicatie Spoorzone Delft

11.04.2017 om 16:15

Volgens de tellingen voldoen de twee ondergrondse stallingen. Behalve zoals gezegd op bepaalde piekmomenten in het jaar, maar dit is pas weer het geval bij aanvang van het nieuwe collegejaar. Tegen die tijd zullen er op een andere locatie extra bovengrondse plekken beschikbaar zijn. Daarnaast is nog een derde ondergrondse stalling voorzien.

Sophia

11.04.2017 om 12:29

Komt er in de nieuwe ondergrondse stalling nu eindelijk ook weer een betaald en bewaakt deel? Zodat je fiets niet gestolen of beschadigd wordt en je verzekerd bent van een plaats? Ik heb daar de kosten van een jaarabonnement graag voor over.

Monica

08.04.2017 om 18:58

Goed nieuws. Dan komt er neem ik aan eindelijk een eind aan dat mensen worden tegengehouden bij de ondergrondse stalling en worden verwezen naar die absoluut onhandige bovengrondse stalling als die er niet meer is. Als er nu ook nog eens een keer een gedeelte komt waar fietsen bewaakt / betaald gestald kunnen worden en waar men indien gewenst ook langer dan 14 dagen kan staan tijdens een vakantie dan ben ik helemaal blij. In de huidige stalling kun je niet eens een paar handschoenen of een regenpak in een afgesloten fietstas laten zitten, die worden er gewoon uitgejat. Een los lampje op het stuur durf ik er ook niet meer op te laten zitten, ben er al 1 kwijtgeraakt. In de oude bewaakte stalling in het oude VG&L gebouw kon dat wel gewoon, had ik ook geen extra kettingslot van 2 kg nodig.

johan

07.04.2017 om 19:02

mooi zo'n ondergrondse, alles uit het zicht, maar een open en de ander dicht heeft geen resultaat. fiets is een probleem ????? is niet nodig haal 4 personen van handhaving naar fiets parkeren en doet daar is hand haven op de nieuwe lokatie en de rest van de stad de fietsers zijn de grote vervuilers van de mooie stad Delft, neem Parellelweg mooi plantenbak en verdere inrichting plaats aan de kop kant nietjes en handhaaf de stoep tussen woning en bak en zo zijn er meer plaatsen . AUto's kan nergens kwijt op dat vakken ingevuld worden door fietsen die overal maar neer worden gezet ( gesmeten , blijven handhaven zal resultaat geven

Ria van der Zaag

07.04.2017 om 16:47

Als de gehele bovengrondse stalling vervalt waar moeten mensen hun fiets dan laten als beide stallingen vol zijn? Gezien het grote aantal geparkeerde fietsen zal dat zeker een aantal keer in de week het geval zijn.


Uw e-mailadres wordt niet getoond op de website