Bouw-update juli

25 juli 2014

Ondertussen onder de grond in Delft... de bouwers hebben weer ontzettend veel werk verzet. Bekijk de foto's van deze maand.

Foto boven: de historische stadsplattegrond van Delft, afgebeeld op aluminium lamellen in bijna 30 miljoen stipjes.

 

Hier komen straks de stallingen voor zo'n 5.000 fietsen
 
Glazen wand gezien vanaf de buitenzijde van de fietsenstalling. Hiervoor loopt de fietsroute tussen de binnenstad (richting het Bolwerk) en naar de Westvest en TU-wijk.
 
Installeren van de OV-vhip toegangspoortjes op de mezzanine. In de verte de roltrappen van en naar de stationshal.
 
Zicht vanaf de mezzanine richting de stationshal.
 
Preview van de terazzo tegels op trappen en perronvloer.
 
Op het eilandperron dat voorjaar 2015 in gebruik genomen wordt. Bijna alles is al klaar, alleen de terrazzo vloer mist nog!
 
Links de afgebouwde oostelijke tunnelbuis, die voorjaar 2015 in gebruik genomen wordt. Rechts de casco tunnelbuis voor wanneer de 4 sporen in Delft in gebruik genomen worden.
 
Straks komt in de fietsenstalling een fietsroute vanaf het Westerkwartier naar de binnenstad/TU-wijk. Deze kan pas worden opengesteld wanneer het viaduct is afgebroken en de buitenruimte in orde is.
 
Voor de aanleg van de warmte/koude-opslaginstallatie boren we tot wel 200 meter onder de grond! Voor duurzame energie voor het stadskantoor.
 
Tot slot: de commerciele ruimtes in de stationshal krijgen vorm... nog even geduld voordat bekend wordt welke winkels hier een plek krijgen!

 

Reacties (5)

Torri

12.01.2015 om 16:56

Ik ben benieuwd hoe het station met 4 sporen

Elisabeth V.

28.12.2014 om 20:05

Het ziet er prachtig uit! Waar ik me vooral op verheug , dat zijn de roltrappen!

Theo van Lier.

25.07.2014 om 20:13

Ik woon aan het spoor dus zit dicht bij het vuur, voor mij kan dit dicht genoeg zijn. Ik volg de bouw op de voet, en met deze tekeningen ben ik blij. Maar ik hoop dat tegen de tijd het opengesteld word, wij toch weer even de tijd krijgen om zoals van U gewend de boel weer van dichtbij te mogenbekijken.

Rob van Os

25.07.2014 om 12:52

Elke dag reis ik met tram 1 van de HTM naar mijn werk in Den Haag. De veranderingen van het Station en omgeving zie ik als een hele verbetering voor Delft. De Nieuwsbrieven van Spoorzone ben ik heel blij mee. Over een paar maanden ga ik met prepensioen dan heb ik ook meer tijd om alles van dichtbij te bekijken. M. vr. Gr. Rob van Os.

Hans Rudolf

25.07.2014 om 12:07

Bedankt voor de Email, ik ben verbaast over dit Werk van Delft, zins 1957 kom ik al naar Delft,toen kwam ik nog met de fiets van Duisburg in een dag. Ik kom 2 of 3 keer per jaar naar Delft, en dan gaa ik altijd naar jullie kijken. En nu zie ik weer dit Bericht , hoe ver jullie zijn. Bedankt. Jammer dat ik bij de open deur geen tijd had. Veele Groete Hans Rudolf


Uw e-mailadres wordt niet getoond op de website