Eerste trein op 28 februari 2015 door Delftse spoortunnel

17 december 2014

Na vijf jaar ingrijpende bouwwerkzaamheden in het hart van Delft rijdt op zaterdag 28 februari 2015, mits álle omstandigheden dat toelaten, de eerste reizigerstrein door de nieuwe spoortunnel in Delft. Reizigers betreden die dag voor het eerst het nieuwe ondergrondse station en de nieuwe stationshal van Delft.

Spoor aansluiten
Voorafgaand aan de eerste reizigerstrein legt ProRail de laatste hand aan de tunnel tijdens een zesdaagse buitendienststelling van het spoor. “In deze periode richt ProRail zich volledig op het aansluiten van de bestaande rails op de nieuwe rails in de tunnel,” aldus Ad Broeders, projectmanager vanuit ProRail. “Een precisieklus waarbij alles waaraan de afgelopen jaren gewerkt is naadloos op elkaar moet aansluiten. Daarnaast speelt het weer - zeker in februari - een grote rol in het slagen van de uit te voeren werkzaamheden. Op basis van de weersomstandigheden zullen we kort voor de buitendienststelling bepalen of deze daadwerkelijk doorgang kan vinden.”


Zes dagen geen treinverkeer
Vanaf zondag 22 februari tot en met vrijdag 27 februari is er geen treinverkeer op het traject Schiedam-Centrum - Delft - Den Haag Centraal in verband met het aansluiten van de rails. Daarnaast worden er nieuwe seinen en wissels aangesloten en getest. In de week dat er geen treinverkeer is zet NS bussen in. Reizigers moeten rekening houden met een extra overstap en omreisroutes. Afhankelijk van het traject waarop men reist kan dit ongeveer 30 minuten extra reistijd zorgen. Wat de werkzaamheden exact betekenen voor reizigers, kan vanaf 10 dagen voor vertrek worden bekeken op de reisplanner op www.ns.nl/treinverkeerdelft.

Reacties (3)

jan

28.02.2015 om 07:34

Mooi spul en kennisstad Delft failliet door dom financieel beleid

tomeij

25.02.2015 om 13:09

ik vin hem heel mooi ik wil wel zeg dat we in delft weinig problemen dat spaart toch geld uit hoe laat word geopend ik wil er wel foto's ken make volgen wee heb ik op fest boek foto's gezet

trees

07.02.2015 om 00:06

de nieuwe station wordt heel mooi,werklui en iedereen die bij het werk betrokken is doen heel hun best om een mooi station van te maken ,


Uw e-mailadres wordt niet getoond op de website