Fietspad station-Hooikade 5 september open

05 september 2016
Op maandag 5 september aanstaande wordt de nieuwe fiets- en voetgangersverbinding langs de Westsingel geopend. De route vormt een belangrijke verbinding in de stad vanaf het Bolwerk, langs de ondergrondse fietsenstalling bij het station en de Westingel naar de Hooikade en vice versa.
 
Verbinding station – TU Delft
De nieuwe route gaat aan het einde van de Westsingel onder de Constructiebrug en de Zuidwal door. Vervolgens sluit de route aan op de Hooikade en zo kunnen fietsers hun weg richting TU Delft, het Science Park of andere wijken vervolgen. Om deze nieuwe verbinding mogelijk te maken is in 2011 de oude Constructiebrug vervangen door een nieuwe. Ook zijn er nieuwe kademuren aangebracht langs de Westsingel.
 
Opening
Op 5 september wordt de route officieel geopend door onder andere Lennart Harpe, wethouder Spoorzone Delft. Café Brasserie Huszar op de Hooikade biedt gedurende die dag aan voorbijgangers een drankje en iets lekkers aan.
 
Reacties (12)

Team Communicatie Spoorzone Delft

30.08.2016 om 17:32

Op het fietspad mag ook met een brommer/scooter gereden worden.

matthijs

30.08.2016 om 13:40

maar nog geen antwoord op mijn vraag, mag op die route ook met bromscooter gereden worden?

Nico

23.08.2016 om 16:37

Hé Geert, zou het niet echt handig zijn als er een route in Delft wordt aangelegd speciaal voor auto's zonder stoplichten. Scheelt een hoop ergenis en wachten. En dan rechtstreeks naar een parkeerterrein waar dus niet betaald hoeft te worden. Je kunt dan van daar uit met ov naar hartje binnenstad. Aan de rand van dat parkeerterrein een stalletje waar je in afwachtiing van het ov een drankje met iets erbij kunt nuttigen. (is dus net zo krom als jou verhaal)

Dean Conrad

23.08.2016 om 16:36

fantastisch !

Team Communicatie Spoorzone Delft

23.08.2016 om 14:25

Er is inderdaad gekeken of het fietspad eerder open zou kunnen. Echter, doordat er nog werkzaamheden langs het fietspad en onder de Constructiebrug moeten worden uitgevoerd, én doordat de verlichting nog moet worden geplaatst en aangesloten, is dit helaas niet mogelijk. Goed om te weten is dat de opening van het fietspad al is vervroegd ten opzichte van de vorige planning. Er wordt dus altijd gekeken of zaken sneller of slimmer kunnen worden uitgevoerd.

Peter

23.08.2016 om 10:02

Ik ben het volkomen met Léon en Jeroen eens. De beslissers zijn natuurlijk geen fietsers of treinreizigers. OBS wil natuurlijk weer goede sier maken met de opening door de wethouder. Alle maatregelen t.b.v fietsers en voetgangers zijn de afgelopen 6 jaar ondoordacht en vaak heel gevaarlijk geweest. Wordt er een nieuw fietspad aangelegd van het Nijverheidsplein naar de Engelsestraat, wordt vervolgens het fietspad langs de bypass langs de voormalige Irenetunnel afgesloten. Wie bedenkt dat allemaal?

Jeroen Tuijn

22.08.2016 om 22:55

Ik sluit me volledig aan bij Léon Dias. Ik vind het een grof schandaal dat de officiële opening pas op 5 september kan plaatsvinden, terwijl het nu al klaar is. (22 augustus) voor en achter staat een hek, terwijl er tussen in een maagdelijk en klaarzijnd fietspad ligt te glimmen. Kan dat hek niet weg, en er dan 5 september de "officiële" opening aan plakken? Zou heel veel mensen grof omrijden en een hoop ergernis schelen! (en mensen die al dan niet te voet de kruising Westvest/Zuidwal alsnog tussen het verkeer door proberen over te steken, hoe gevaarlijk dan ook)

Geert

20.08.2016 om 20:11

Hoera! Zonder stoplichten rechtstreeks naar de fietsenstalling onder het station. En een stuk sneller dan de oorspronkelijke verwachting die werd gewekt door het bordje "Hier kunt u vanaf 2017..." Hoera! Hapjes en drankjes van Huszar. Supertof van ze.

Léon Dias

16.08.2016 om 16:48

En het duurt en het duurt....moet dat openstellen nu echt nog drie weken uitgesteld worden....technisch gezien (of het moet om de ontbrekende lantaarnpalen gaan...en wellicht tunnelverlichting(?)) kan dit pad toch binnen een paar dagen open.....waarschijnlijk moeten de nog steeds een 'mijl op zeven' omfietsende fietsers en omlopende voetganger wachten ,omdat de hotemetoot, die de openingshandeling moet verrichten, pas 5 september tijd heeft..... ;-) of is het anders? Maar goed......het zijn maar fietsers en voetgangers die zo lang als last hebben van deze omslachtige omleiding van Hooikade naar station en v.v. Ik blijf het roepen, in de totaalplanning van dit grote spoorzone-project had deze nieuwe route al veel eerder gerealiseerd hadden kunnen, maar ook, moeten worden....

matthijs

06.08.2016 om 21:33

is het wel of geen bromscooter dan?

Dennis

02.08.2016 om 09:58

Zou het niet heel erg handig zijn als deze route open was voordat de OWEE begint zodat nieuwe studenten niet over de trambaan naar de TU gaan proberen te komen?

E.H.J. Jentink

28.07.2016 om 23:00

Heeft men er bij stilgestaan dat in augustus het varend corso over de Westvestsingel naar de kolk vaart. Als het fiets- voetpad dicht blijft tot 5 september, dan is er een grote kans dat toeschouwers op de tram- busbaan van de Vestvest gaan staan. De smalle strook tussen water en trambaan is niet voorzien van een hekwerk en levert het risico op van in het water vallen.


Uw e-mailadres wordt niet getoond op de website