Luchtfoto's mei 2016

04 augustus 2016

Alweer van een tijdje geleden, maar we wilden u deze niet onthouden: de luchtfoto's van mei dit jaar. Goed is te zien hoe de nieuwe Coendersbuurt ontstaat.
 

Zicht van zuid naar noord. Links het bouwterrein voor het toekomstige Van Leeuwenhoekkwartier, in het midden de oostelijke tunnelbuis in gebruik en de westelijke tunnelbuis in aanbouw.
 
Zicht van west naar oost. Te zien zijn de nieuwe Coendersbuurt in aanbouw, de Westlandseweg en de Westvest.
 
Van dichterbij: de nieuwe Coendersbuurt.
 
En nog meer ingezoomd op het nieuwe gebouw van Scholencombinatie Delfland.
 
De Westvest die doorloopt in de Phoenixstraat. 
 
Het tweede deel van het stadskantoor/publiekshal in aanbouw, met daarnaast het oude stationsgebouw waarvoor de nieuwe ondergrondse Coenderstalling voor fietsen wordt aangelegd. 
 
Bolwerk.
 
Spoorsingel/Phoenixstraat met Molen de Roos en de Bagijnetoren.
 
Wateringsevest, Kampveldweg.
 
Van noord naar zuid. Het is goed te zien hoe de beide tunnelbuizen naast elkaar liggen, en de parkeergarage daar weer naast.

 

Reacties (11)

acvanschaften

03.09.2016 om 16:28

prachtig hoe het word geregeld petje af.

acvanschaften

03.09.2016 om 16:13

heel mooi weer gegeven duidelijk zichtbaar

Jeroen Tuyn

22.08.2016 om 23:38

Wat een mooie luchtfoto's, mooi voor het overzicht, en mooi als document voor de vorderingen op dat moment (nu, eind augustus, is er al weer een heel stuk verder gewerkt). Maar even voor mijn begrip: de "Nieuwe gracht" komt ter hoogte van de huidige Spoorsingel? En waar komt die parkeergarage dan te liggen, vanuit de Kampveldweg? Ik vond al dat die tweede tunnelbuis een rare knik had daar....

Theo wubben

21.08.2016 om 11:29

Wat een prachtig nieuw station in Delft ! Tenminste van binnen ,buiten is het een gebouw als zovele . ik vraag me wel af had de architect het oude station niet kunnen integreren in het nieuwe ?? Zoals in Antwerpen b.v . Ook daar is een aansluiting op een Noord Zuid tunnel gemaakt . Geweldig zoals men daar de oude spoorweg kathedraal heeft benut op de tunnel . waarschijnlijk het mooiste station van Europa .

F.F.W. Beijerling

19.08.2016 om 15:33

Ik heb het al eerder kenbaar gemaakt, ik ben onder de indruk van deze site, en de informatie. Wat mij wel van het hart moet -- maar, smaken verschillen -- is dat ik het nieuwe station/stadhuis een gedrocht vind, althans, exterieur. (In Utrecht is het nog 10x erger, dit als troost ...)

Team Communicatie Spoorzone Delft

11.08.2016 om 00:00

Beste John, Otto, Er is geen sprake van stilstaand water. De Nieuwe Gracht in Nieuw Delft is voor een deel gegraven en staat door middel van duikers in verbinding met andere watergangen in de naastgelegen wijk. Onder de Westlandseweg ligt een tijdelijke duiker van zo’n 225 meter lang, die aansluit op een sloot langs het locomotiefpad. Doordat ook het regenwaterriool van de Coenderstraat is aangesloten op de Nieuwe Gracht, wordt de doorstroming gewaarborgd. Wanneer de nieuwe wijk Van Leeuwenhoekkwartier wordt gerealiseerd, wordt ook een nieuwe duiker onder de Westlandseweg in gebruik genomen, welke aansluit op de Nieuwe Gracht aan de zuidzijde. Er komt geen aansluiting op de Schie in verband met de verschillende waterpeilen; de Schie is boezemwater en het water in Nieuw Delft polderwater.

Otto

10.08.2016 om 17:26

Kan iemand de vraag van John de Wit beantwoorden? Wordt de Nieuwe Gracht aangesloten op de Schie, en zo ja, waar? Bedankt!

Frans

05.08.2016 om 12:07

Op de tweede luchtfoto zicht van WEST NAAR OOST.

John de Wit

05.08.2016 om 09:46

Ik zie dat er begonnen is met de aanleg van een gracht bij de Ada van Hollandstraat en doorloopt naar de scholencombinatie Delfland. Zover ik kan zien is dit stilstaand water want ik zie geen verbinding met open water. Stilstaand water gaat toch stinken? Dus zomers horrengaas voor het raam en die visser op de virtuele plankaart zal weinig baat hebben bij zijn leefnet.

cor zegwaard

04.08.2016 om 18:39

echt wat mooi al die fotos.wat een werk mijn dank.

Ton Meijknecht

04.08.2016 om 15:55

Dank voor deze mooie overzichten. Zo zie je goed de omvang van het hele werk.


Uw e-mailadres wordt niet getoond op de website