Monumentale luifel stationsgebouw teruggeplaatst

09 september 2016

Deze week is de monumentale luifel van het oude stationsgebouw weer teruggeplaatst. Bekijk hier de foto's.
 

 
 
 
 
Fotografie: Paul vd Peppel

 

Reacties (4)

JP

17.09.2016 om 12:34

Jammer van die lelijke schuifdeuren. Dat was echt zo'n product afkomstig uit de jaren '80 (gok ik), toen alle stations er hetzelfde uit moesten zien en men krampachtig elk stukje meubilair precies kopieerde. Hopelijk gaat een nieuwe eigenaar met enig historisch besef te werk en komen er weer deuren terug die meer recht doen aan het gebouw. Overigens wel mijn complimenten aan de bouwers. De gevel (met o.a. het restant van het bordes, de luifel en klok) heeft de verbouwingen op de stoep goed doorstaan.

Jacques van Gorp

10.09.2016 om 12:05

Merkwaardig, ik zag roestplekken op de nostalgiesche luifel ophang beugels. TU-Delft onwaardig!? Of komt er nog menie op? Inderdaad nu nog een mooie bestemming: VVV en TU-D science museum?

10.09.2016 om 08:23

Een toeristisch informatiepunt en een doemuseum (de geschiedenis van Delft bijv met interactieve opdrachten voor kinderen en volwassenen en dan verwijzen naar de binnenstad, zodat bezoekers gericht de binnenstad ingaan). Een echte trekpleister waar je als inwoner trots op kunt zijn. Het is zo'n mooi pand. Daar moet toch iets moois en blijvends van te maken zijn.

Johan

09.09.2016 om 19:19

Is mooi orgineel is nu trappen nog. Jammer het gebouw in beheer gemeente blijft Zet het vak er in ,de dansschool culturele instellingen. En het odus VAK naar IHE. Komen altijd ruimte kort . Restaurant/hotel wisselen regelmaat van eigenaar etc.en wat er bij komt. Bespaar de historie van Delft


Uw e-mailadres wordt niet getoond op de website