Nieuwe noordzuidroute open vanaf 29 september

29 september 2017 - 29 september 2017
Op vrijdag 29 september wordt in de loop van de dag de nieuwe noord-zuidroute geopend voor doorgaand verkeer. Deze route loopt van de Phoenixstraat via de Coenderstraat en de Nieuwe Gracht naar de Westlandseweg en omgekeerd. 
 
Vanaf dat moment is de Westvest doodlopend, autoverkeer kan keren aan het einde van de straat aan de kant van de Zuidwal. De Spoorsingel is vanaf de Phoenixstraat alleen nog bereikbaar vanaf de westelijke rijbaan (noord richting zuid). In de komende periode wordt er op de Phoenixstraat en de Spoorsingel gefaseerd gewerkt, waardoor de bereikbaarheid voor het bestemmingsverkeer per fase verandert.

Voor het bestemmingsverkeer op de Westvest en de oude trambaan op de Phoenixstraat geldt een maximaal toegestane lengte van het voertuig van 10 meter. Bij de openstelling van de weg is er tijdelijke bewegwijzering, de definitieve bewegwijzering wordt eind dit jaar aangebracht. De fietspaden op de Nieuwe Gracht en de noordelijke kant van de Westlandseweg/Ireneboulevard worden naar verwachting medio november open gesteld.

 
Reacties (22)

Team Inrichting Openbare Ruimte Spoorzone Delft

05.10.2017 om 15:18

Beste Maud Amiabel, Het is nog steeds mogelijk om bij de VAK te komen. Vanaf de nieuwe weg kun je ter hoogte van de Phoenix parkeergarage afslaan richting Binnenwatersloot én Westvest. Op de Westvest zit tegenover het IHE-gebouw een mindervalidenparkeerplaats. Je kunt op de grote gele borden "Westvest" aanhouden.

maud Amiabel

04.10.2017 om 22:01

Maud Amiabel 04-10-2017 Vanavond wilde ik zoals elke woensdagavond naar mijn les cubaanse percussie bij de VAK. Ik ben invaliden en ga altijd met de auto. Deze keer kon ik niet bij de VAK komen met de auto door de verkeerssituatie. Heeft iemand een tip? Het is goed balen; ik betaal voor de lessen en het is voor mij erg belangrijk en fijn om te doen.

Team Inrichting Openbare Ruimte Spoorzone Delft

02.10.2017 om 08:49

Beste Marina, Je kunt iemand afzetten of ophalen bij station Delft op de zogenaamde Kiss+Ride. Deze kun je bereiken vanaf de nieuwe noord-zuidroute, door ter hoogte van Ada van Hollandstraat af te slaan richting het Oude Station. Zie voor deze ' lus om het oude station' ook de roze lijn op bovenstaand kaartje en de bewegwijzeringsborden langs de route met de tekst "K+R Delft".

Team Inrichting Openbare Ruimte Spoorzone Delft

02.10.2017 om 08:46

Beste Joke v Leeuwen, De nieuwe Noord-Zuidroute krijgt niet één naam, maar bestaat (van noord naar zuid) uit de volgende straatnamen: Wateringsevest - Phoenixstraat - (stukje Spoorsingel) - Coenderstraat - (stukje Stationsplein/Parallelweg) - Nieuwe Gracht. Zie ook het kaartje bij het bovenstaande artikel. Gezien de aanliggende bestaande panden aan de route is het niet wenselijk om hiervoor andere straatnamen toe te kennen.

Team Inrichting Openbare Ruimte Spoorzone Delft

02.10.2017 om 08:43

Beste Theo van Lier, Het klopt dat rechtstreeks afslaan vanaf de nieuwe weg naar de Spoorsingel, komend vanuit het zuiden, niet mogelijk is. Nog niet alle fiets- en voetgangersoversteken zijn op dit moment open. Er wordt aangeraden de oversteken Westvest-Coenderstaat t.h.v. Bolwerk, Schoolstraat of Bagijnestraat te gebruiken. Andere oversteken, trottoirs en fietspaden zullen binnenkort worden geopend.

Team Inrichting Openbare Ruimte

02.10.2017 om 08:40

Beste J.H.M. van der Jagt, Het klopt dat de Binnenwatersloot stad uit nu is afgesloten. Deze afsluiting heeft wel in de bewonersbrieven gestaan, maar het kan inderdaad zijn dat deze niet op de Oude Delft bezorgd zijn. De afsluiting is alsnog in de Delft op Zondag van 1/10 gepubliceerd. Deze afsluiting duurt in ieder geval tot 11 oktober. Daarna komt er nog een keer een moment dat er een afsluiting nodig is. Hierover zullen wij opnieuw apart informeren.

Team Inrichting Openbare Ruimte Spoorzone Delft

02.10.2017 om 08:37

Beste L.S., Komende vanaf Delft Noord is het nog steeds mogelijk om de Binnenstad te bereiken. Hiervoor kun je vanaf de nieuwe weg links afslaan ter hoogte van de Phoenixgarage en zo de Binnenwatersloot bereiken. Uitrijden van de Binnenstad is op deze manier niet altijd mogelijk en moet soms via de Oude Delft en Zuidwal.

Marina

01.10.2017 om 19:15

Het is mij niet duidelijk waar,ik iemand kan oppikken of wegbrengen station Delft.

Joke v Leeuwen

01.10.2017 om 13:58

Hoe gaat de nieuwe noord-zuid route heten?

Theo van Lier

30.09.2017 om 13:49

Ik ben gisteren voor het eerst vanaf de westlandseweg naar spoorsingel gereden ter hoogte van de parkeer garage moest ik toch even keren om thuis te komen; ook voor voetgangers en fietsers nog weinig aanknopingspunten om van de ene kant naar andere kant te komen.Ik hoop dat dit beter gaat worden

J.H.M. van der Jagt

29.09.2017 om 16:47

Wonend op de Oude Delft ben ik zeer verrast door het afsluiten van de Binnenwatersloot Noordzijde. Ik heb daarover geen bericht in de plaatselijke kranten gevonden, noch van 24 sept. noch van 29 sept. Het is nogal slordig om de bewoners aan de zuidkant van de OD hierover niet te informeren. Er is wel bewegwijzering aangebracht, maar nergens staat hoe lang dit gaat duren. De gemeentelijke woordvoerder verwijst naar de Spoorzone en de woordvoerster van de Spoorzone verwijst naar de gemeente. Hallo communicatie ! J.H.M. van der Jagt Oude Delft

Henk de Blij

27.09.2017 om 15:53

Ik zal blij zijn als ik vrijdag weer veilg over kan steken! Mijn geleidehond heeft hard moeten werken met alle veranderingen. Ik had het niet gekund zonder hem. Misschien willen jullie hier eens naar kijken? https://www.actievoorgeleidehonden.nl/actie/henk-de-blij Alvast bedankt

Harry

27.09.2017 om 15:48

kan ik iemand blij maken met een overzichtsplaatje? : https://i.imgur.com/tR7LooH.jpg

L.S.

27.09.2017 om 07:09

Wat betekent dat als ik afslag Delft Noord neem van de snelweg en ik moet op de Oude Delft, Koornmarkt, Peperstraat, Binnenwatersloot centrumzijde zijn? Kom ik daar dan nog via een afslag richting Binnenwatersloot? Of moet ik inderdaad helemaal doorrijden en via de Zuidpoort de binnenstad inrijden? Niet echt praktisch voor binnenstad bewoners ??

Team Inrichting Openbare Ruimte Spoorzone Delft

22.09.2017 om 20:05

Beste Peter van der Vlucht, komende week worden alle rijbanen op de Coenderstraat geasfalteerd en afgemaakt. Daardoor wordt het ook voor auto's duidelijker waar zij moeten rijden. Daar waar je nu rechtdoor de Westvest op rijdt, rijdt men straks rechtdoor automatisch de Coenderstraat op. Bestemmingsverkeer voor de Westvest moet bewust afslaan om op de Westvest te komen. Uiteraard staat aan het begin van de Westvest aangegeven dat deze straat doodlopend is.

Team Inrichting Openbare Ruimte Spoorzone Delft

22.09.2017 om 20:00

Beste Arie, vanaf vrijdag 29 september rijdt het autoverkeer nergens meer over de trambaan. Om die reden vind je de trambaan ook niet terug op de autoroutekaart. Ter plaatse van de Kampveldweg is de 'korte bocht' straks niet alleen meer voor bestemmingsverkeer Spoorsingel, maar voor al het autoverkeer richting zuid/Phoenixstraat/Spoorsingel. De verkeerssituatie wordt daardoor vanzelf duidelijker.

Arie Versluis

21.09.2017 om 18:57

In mis in de tekening de aanduiding van de trambaan. Op dit moment is, als je vanuit de Ruys de Berenbrouckstraat in de richting van het Kampveld rijdt, de situatie voor rechtsaf slaan naar de Phoenixstraat erg onoverzichtelijk. Voor je het weet zit je op de route naar de van Heemstraat, i.p.v. naar de Phoenixstraat.

Frank

21.09.2017 om 14:30

In aanvulling op de onderstaande berichten over tram, zie website van HTM hierover: https://www.htm.nl/reisinformatie/wijzigingen/spoorzone-delft-2-tm-10-oktober/

Team Communicatie Delft Bouwt

21.09.2017 om 10:42

Hierbij de antwoorden op de gestelde vragen: - Vanaf woensdag 11 oktober rijdt de tram op de definitieve plaats - Er komt een stoplicht op de Wateringsevest. Zie ook www.spoorzonedelft.nl/openbareruimte voor de plattegronden per locatie - Bij de Wateringsevest en het Bolwerk is er de mogelijkheid om te keren.

Kees van Leeuwen

20.09.2017 om 17:38

Ja, da's weer erg handig uitgevogeld, overal verkeer extra heen en weer laten rijden omdat je aan de verkeerde kant rijdt. Nergens meer linksaf, dus verplicht een rondje sightseeing door de spoorzone. Sja je wil wel laten zien wat je hebt gemaakt ....

Peter van der Vlucht

20.09.2017 om 16:06

Ik ben benieuwd of het doodlopende gedeelte van de Westvest duidelijker wordt gemaakt. Met name bij de Binnenwatersloot is de situatie nu erg onoverzichtelijk en maken auto's vreemde manoevres. Ook aan de andere kant, bij de Coenderstraat is het momenteel erg onduidelijk en rijden er de hele tijd auto's over het fietspad.

Huub Langeweg

20.09.2017 om 12:40

Wanneer gaat de tram op z'n definitieve plaats rijden? Ben ook benieuwd naar de verkeerstechnische oversteek van de trambaan op de Waterinsche Vest. Komen daar stoplichten?


Uw e-mailadres wordt niet getoond op de website