Ruime steun voor kleiner stadskantoor

16 december 2011

Het nieuwe stadskantoor van Delft krijgt vier bouwlagen in plaats van vijf. Een ruime meerderheid van gemeenteraad steunt het plan van het Delftse college om te bezuinigen op de kosten voor het stadskantoor door een verdieping minder te bouwen. Dit bleek tijdens de raadsvergadering van 15 december.

Wethouder Milène Junius is blij dat in de gemeenteraad een breed draagvlak bestaat voor een kleiner stadskantoor, dat niet alleen goedkoper is, maar volgens velen ook beter past in zijn omgeving. De gemeente kan met een kleiner gebouw toe omdat de gemeentelijke organisatie de komende jaren krimpt en er daardoor minder werkplekken nodig zijn. Zij onderstreepte het belang van het nieuwe stadskantoor, als icoon voor de stad, waar bewoners en ondernemers in de toekomst terecht kunnen voor excellente gemeentelijke dienstverlening.
 
In de afgelopen maanden heeft Mecanoo Architecten de aanpassing van het ontwerp van vijf naar vier bouwlagen volledig uitgewerkt. Hierdoor heeft de keuze voor een lager gebouw geen invloed op de voortgang van het lopende aanbestedingsproces. Dit ligt op schema. Binnenkort maakt de gemeente een selectie van vijf aannemers uit de binnengekomen aanmeldingen. Het grootste gedeelte van het stadskantoor en de daarin opgenomen stationshal moeten in 2015 gereed zijn op het moment dat de treinen door de spoortunnel gaan rijden.
 
Afbeelding: Artist Impression van Mecanoo Architecten van het nieuwe stadskantoor en stationshal in het donker gezien vanaf de Binnenwatersloot
Zie ook
Reacties (0)

Uw e-mailadres wordt niet getoond op de website