Werkzaamheden Hooikade voor toekomstig fietspad

30 juli 2013

Op 5 augustus starten de werkzaamheden voor de aanleg van het voet-/fietspad onder de nieuwe Constructiebrug, die toegang biedt tot de toekomstige fietsenstalling bij het station. Hiervoor moet het bouwterrein worden vergroot waardoor de situatie op straat verandert. De fietsenrekken worden verplaatst en er vervallen enkele parkeerplaatsen. De fietsroute tussen het centrum en de TU-wijk blijft bestaan. De werkzaamheden duren tot en met augustus 2014.

Werkzaamheden
Wanneer het bouwterrein in orde is gemaakt, starten de eerste werkzaamheden waaronder het aanbrengen van damwanden en heipalen. Het aanbrengen van damwanden zorgt voor met name geluidshinder, dit werk start rond 19 augustus en duurt ongeveer 3 weken. Vanaf ca. 9 september worden 35 palen in de Kolk geheid, wat ongeveer een maand in beslag neemt. Hierna start de aannemer in de bouwkuip met het betonwerk voor het landhoofd van de brug en de aanleg van het voet/fietspad. De werkzaamheden hiervoor duren van oktober tot en met december 2013 en veroorzaken minimale tot geen hinder. Als het landhoofd klaar is, wordt het eerste nieuwe brugdeel aangebracht, dat zorgt voor de aansluiting met de Hooikade. Deze werkzaamheden, inclusief de afwerking van de wanden van het verlaagde fietspad en de  Hooikade zijn naar verwachting augustus 2014 gereed.

 

Reacties (1)

Joke de Moor

02.08.2013 om 00:52

Wat een achterbaks zootje. Spoorzone zonder directie, gigantische schulden en gewoon over de omwonenden heen walsen. Alles onder 1 hoedje. Bahhhhh


Uw e-mailadres wordt niet getoond op de website