125.000 tulpenbollen geplant bij het Bolwerk

21 december 2017
Voorbijgangers zien al de hele week bedrijvigheid tussen het Bolwerk en het Stadskantoor. Vandaag planten zo’n 200 kinderen van de Max Havelaarschool 5.000 tulpenbollen in het veld. Machinaal worden er nog eens 120.000 bollen geplant. Naar verwachting zijn de tulpen in de tweede helft van april 2018 volgroeid. Het veld verandert dan tijdelijk in een tulpenplukveld.
 

Burgerinitiatief

Initiatiefnemer Simon Huiberts sprak recent met iemand van het Amsterdamse tulpenplukveld. Simon raakte zo enthousiast, dat hij direct een bollenleverancier belde en hem vroeg om ook in Delft een plukveld te realiseren. “Het veld tussen het Stadskantoor en het Bolwerk vinden we de beste plek. Het is een knooppunt van OV-reizigers, voetgangers, fietsers en automobilisten, en daarmee een drukbezochte en in het oog springende plek.”
 

Coproductie met Max Havelaarschool

Er worden in de laatste dagen voor kerst maar liefst 125.000 tulpenbollen geplant. De meeste machinaal, maar de kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 van de Max Havelaarschool helpen – onder leiding van natuureducatiecentrum Papaver - fanatiek mee. Zij planten 5.000 bollen en scheppen ongeveer 350 kruiwagens grond vol. Tussen de tulpen worden veldbloemen gezaaid, zodat er in het voorjaar een kleurrijk geheel aan bloemen groeit.
 
Simon Huiberts: “Er is jarenlang gebouwd in de spoorzone. We zijn als omwonenden blij met het resultaat, en geven met dit veld Delftenaren symbolisch een bos tulpen. Iedereen mag na half april 2018 zelf zijn bosje komen plukken!”
 
 
Reacties (1)

Peter Kuijpers

01.01.2018 om 07:58

Ik vind het een machtig goed idee om zo de openbare ruimte eens beschikbaar te stellen . Respect voor de bedenker. Elk jaar hier een nieuw flitsend project.!


Uw e-mailadres wordt niet getoond op de website