CCL feestelijk uitgezwaaid door de stad

05 september 2018
Ruim tien jaar geleden kreeg Combinatie CrommeLijn de opdracht voor de bouw van de spoortunnel door Delft. Inmiddels zit het werk erop – en verlaat de aannemerscombinatie de spoorzone. CCL werd gisteren feestelijk uitgezwaaid door omwonenden, medewerkers van ProRail en gemeente Delft en andere betrokkenen. Bekijk hier alle foto's!
 
Bijna tien jaar lang was de aannemerscombinatie te gast in de spoorzone. In die tijd heeft CCL het gebied flink onder handen genomen: het viaduct werd gesloopt en Delft kreeg er een spoortunnel, een nieuw station, een ondergrondse parkeergarage en twee fietsenstallingen bij. De afronding van de grote civiele werken werd in januari al groots gevierd met de stad tijdens het ‘Feest in de Spoorzone’.
 
Deze zomer legt CCL ook de laatste hand aan de nieuwe inrichting van de openbare ruimte. Daarmee is het moment bijna aangebroken om uit Delft te vertrekken. Belangstellenden konden afscheid nemen van CCL tijdens een informele bijeenkomst op het voormalige werkterrein van de spoorzone. Na verschillende toespraken werden de bouwers van CCL symbolisch uitgezwaaid met behulp van Delfts blauwe zakdoeken.
 
Verder bouwen aan Delft
Tot en met 2025 bouwen andere partijen in het voormalige spoorzonegebied verder aan het stadsdeel Nieuw Delft. Eerder werden studentenhuisvestingscomplex X-Ray, scholencombinatie Delfland en gedeelte van de Coendersbuurt al opgeleverd. Inmiddels zijn ook de eerste bouwactiviteiten aan de zuidkant van het station gestart. Voor meer informatie over de gebiedsontwikkeling, kijk op www.nieuwdelft.nl of volg het project op Facebook, Twitter of Instagram.
 
Fotografie: Vincent Basler

Reacties (4)

Rinus Meijer

18.09.2018 om 00:04

Na enkele jaren ongemak en bouw-rommeligheid nu als geheel een verrijking van mijn woonomgeving (van Heemstrastraat, met riant uitzicht op de weer stevig gefundeerde molen De Roos en op het nu nog jonge groen). Ik (89), hoop daar nog een paar jaartjes genoegen aan te mogen beleven. Compliment voor alle betrokken bedenkers, ontwerpers en bouwers!

Arjan de Vries

17.09.2018 om 22:42

Het is echt geweldig om door het nieuwe gebied heen te wandelen en te fietsen en je auto in de Spoorsingelgarage neer te zetten en die mooie blauwe tram te zien rijden. En die fietsenstalling aan de de Coenderstraat is ook een toppertje: altijd plek, iedere morgen weer. En ook de bomen: die staan er! En, veel meer dan ooit bedacht bij aanvang project. Bij elkaar een geweldige verbetering voor de stad Delft. En prachtig dat ik daar ook aan heb kunnen bijdragen bij het OBS. Gefeliciteerd!

Marinus Hazeveld

17.09.2018 om 18:32

We hebben een prachtige boulevard gekregen Als oud_delvenaar ben ik trots en blij met het eindresultaat. Een boulevard Delft-waardig

Bart-Jan Kouwenhoven

08.09.2018 om 21:35

10 jaar! wat een tijd. Trots dat ik er een tijdje aan mee heb mogen werken. En het resultaat is voor Delft prachtig. Delft: gefeliciteerd met een mooi nieuw gebied in het hart van Delft.


Uw e-mailadres wordt niet getoond op de website