Dag- en nachtwerkzaamheden trambaan Phoenixstraat

02 oktober 2017 - 11 oktober 2017

Van maandag 2 tot en met dinsdagochtend 11 oktober wordt er tijdens een buitendienststelling van de tram 24 uur per dag gewerkt aan de aansluiting van de nieuwe trambaan op de Phoenixstraat. Deze werkzaamheden moeten gebeuren in een periode dat er geen tram rijdt. Om de periode van het niet rijden van de tram zo kort mogelijk te houden, wordt er dag en nacht doorgewerkt. Waar mogelijk zullen we geluidsoverlastgevende werkzaamheden zoveel mogelijk overdag uitvoeren.

Werkzaamheden en locaties
De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van de oude tramrails, bovenleiding en verharding, het aansluiten van het huidige tracé op het nieuwe tracé, het aanbrengen en aansluiten van de bovenleiding en het aanbrengen van nieuwe verharding, waaronder asfalt. Er wordt voornamelijk gewerkt aan de noordkant van de Phoenixstraat nabij de Kampveldweg/Wateringsevest en aan de zuidzijde van de Phoenixstraat bij het Bolwerk/Binnenwatersloot. Ook wordt er op de Westvest gewerkt aan de asfaltverharding en ter hoogte van het station aan de tramsporen. 

Het werk start in de nacht van zondag 1 op maandag 2 oktober direct na de laatste tram om 02.00 uur. Woensdagochtend 11 oktober om 05.00 uur is het werk grotendeels gereed. Vanaf dan rijdt de tram over het definitieve spoor, waarmee het tramtracé in de spoorzone volledig is vernieuwd. Vanaf 16 oktober start HTM ook met testen voor Lijn 19 naar Station Delft. Voorbereidende nachtwerkzaamheden en afrondende nachtwerkzaamheden
In de week voorafgaand aan de buitendienststelling worden er ’s nachts (lichte) voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd aan de bovenleiding. Zo wordt de bovenste draad van de bovenleiding ingehangen en worden voorbereidingen getroffen om de huidige bovenleiding te verwijderen. Er wordt gewerkt vanaf een kleine vrachtwagen met een zogenaamde ‘manbak’, zodat de monteurs op hoogte aan de bovenleiding kunnen werken. Deze werkzaamheden veroorzaken weinig tot geen overlast. Er schijnen wel bouwlampen op het werk van de monteurs. Na de buitendienststelling worden nachten ingepland voor werkzaamheden waarvoor in de buitendienststelling geen tijd meer was. Het gaat dan altijd om werkzaamheden aan de bovenleiding die worden uitgevoerd vanuit de ‘manbak’. Ook deze werkzaamheden veroorzaken bijna geen overlast.

Buitendienststelling tram
Tijdens de buitendienststelling van de tram worden er bussen ingezet, er komen o.a. haltes aan de Schoolstraat en op de Coenderstraat ter hoogte van het oude stationsgebouw. Kijk op www.9292.nl voor reisadvies op maat.


*Bovenstaande foto is genomen tijdens de aansluiting van de trambaan op de Westvest in 2016

 
 
Reacties (0)

Uw e-mailadres wordt niet getoond op de website