Feest in de Spoorzone op 20 januari 2018

10 januari 2018

Na bijna tien jaar bouwen komt het einde van project Spoorzone Delft in zicht. En dat gaan we vieren, samen met jou op zaterdag 20 januari 2018. Je krijgt voor één keer de gelegenheid om hard te lopen door de Willem van Oranjetunnel of mee te doen aan een spannende ondergrondse lampionnenwandeling. Als jongere kun je al skatend en dansend uitleven in de nieuwe Prinsenhofgarage, of je onderdompelen in de wondere wereld van techniek. Naast het Bolwerk, het net gevormde eiland naast het Stadskantoor, richten we een feestlocatie in. Hier kun je terecht voor een hapje, drankje en livemuziek. We vieren feest van 10:30 uur (startsein hardloopwedstrijd Willem van Oranjetunnel) tot 21:30 uur (feestelijke afsluiting bij het Bolwerk). De hele dag is er van alles te zien en te doen. Bekijk het volledige programma op feestindespoorzone.nl.

 

Van spoor naar stad

De grote ondergrondse en spoorse werken in Delft – de spoortunnel, de Prinsenhofgarage en de fietsenstallingen – zijn gereed. En ook bovengronds is het straatbeeld behoorlijk veranderd. Het spoorviaduct is weg. Grote blikvanger is nu het nieuwe stadskantoor van de gemeente, met het geïntegreerde treinstation. Waar eerst de Prinses Irenetunnel lag, ligt nu de Ireneboulevard. Doorgaand verkeer rijdt over de verlengde Coenderstraat en de tramlijnen 1 en 19 rijden over hun definitieve tracé. Het nieuwe Bolwerk verwijst naar vroegere tijden, én sluit naadloos aan op de heringerichte openbare ruimte, net als de gracht aan de Spoorsingel. Komende tijd zullen op de lege plekken in de Spoorzone nieuwe wijken verrijzen. Daarom vieren we op 20 januari met z'n allen de overgang van spoor naar stad. Ben jij erbij?

 

Reacties (4)

Ton Meijknecht

18.01.2018 om 21:06

Het wordt zeker allemaal heel mooi. Boven de grond kunnen we dat elke dag zien als we er langs fietsen. Onder de grond moeten we dat nog raden. Dus goed idee om het op zaterdag open te stellen. Toch nog een vraag. Als zeventiger ben ik geen echte hardloper. En mijn kleinzoons zijn dat nog niet. Kunnen wij ook in de tunnel, als we niet meedoen aan die gereguleerde hardloopwedstrijden?

Gerard

14.01.2018 om 21:50

Neem aan dat we ook als toeschouwer in de tunnel kunnen kijken. Hardlopen is nou niet echt mijn ding

Marijke de Laat-Sax

05.01.2018 om 18:40

Ik wil graag het volledige programma van 20 januari a.s. ontvangen. Marijke

Wil

05.01.2018 om 15:37

Het heeft lang geduurd, maar ineens is het er. Een heldendaad, van klein iets groots gemaakt. Nu nog hopen dat er een redelijke stalling voor de fietsen gemaakt kan worden en de gevels van de huizen een verfje krijgen. Het houdt niet op, maar wat er is gepresteerd zullen weinigen nadoen.


Uw e-mailadres wordt niet getoond op de website