Honderden zonnebloemen naast station Delft

14 augustus 2018
Na het succes van het tulpenveld eerder dit jaar, heeft Stichting DelftBloeit het veld vlakbij station Delft opnieuw in een bloemenzee veranderd. Op het braakliggende veld waar binnenkort House of Delft wordt gerealiseerd, zijn de afgelopen weken honderden zonnebloemen opgekomen.
 
Niet gemakkelijk
De droogte heeft het de planten niet gemakkelijk gemaakt. Wekenlang bleef het dan ook spannend of ze uit zouden komen. Simon Huiberts, oprichter en bestuurslid van Stichting DelftBloeit, wachtte dan ook niet op regen. Hij leende een sproei-installatie van Duurzaamheidscentrum De Papaver en zette die aan het werk. “Dat was een heel gedoe”, vertelt Simon. “Je moet uren sproeien per plek en het veld is groot. Ik zette hem dus ’s avonds aan en zette ’s nachts een paar keer de wekker om de sproeier te verplaatsen.” 
 
Gestolen
Helaas bleek het te optimistisch om de installatie aan zijn lot over te laten: op een ochtend kwam Simon terug en was de pomp gestolen. “Toen wist ik het ook even niet meer”, verzucht Simon. “Je doet zo je best, maar als alles tegenzit is het lastig optimistisch te blijven.” Gelukkig lukte het hem de pomp te vervangen én viel er af en toe een voorzichtige bui. Dat deed de bloemen goed: eind juli kwam de eerste zonnebloem tevoorschijn. Wat een opluchting! Een week later bleek het harde werk en doorzettingsvermogen niet voor niets te zijn geweest: aan alle kanten komen de bloemen uit en nu staat het veld vol in bloei.
 
20.000 pitten
Begin juni plantte DelftBloeit 20.000 zonnebloempitten aan de noordzijde van station Delft. De Stichting wil de Delftse binnenstad vergroenen en verbloemen. Met name (tijdelijk) braakliggende terreinen zijn hier geschikt voor: het is tenslotte in ieders voordeel als deze er groener uitzien. Intussen maakt DelftBloeit alweer plannen voor het volgende veld. Of het weer tulpen worden, en waar? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Facebook of de website van DelftBloeit.
 
Reacties (1)

Arjan Krabbenbos

22.12.2018 om 11:24

In het oude historische monumentale stationsgebouw bevindt zich restaurant "Pavarotti". De nieuwe horeca gelegenheid opende op zondag 16 december 2018 en is een aanwinst voor wachtende reizigers! Zeker met deze koude en langere, donkere dagen wordt wachten geen straf meer, maar een zegen! Het restaurant kent straks ook een fraai tuinterras, waar het straks na de koude winterperiode lekker toeven is. Deze bevindt zich achter het stationsgebouw en was voorheen de plek van de bovengrondse sporen en perrons. Ook komt er en park met de naam Spoorloos, wat ook letterlijk zo genomen kan worden. De treinen rijden sinds 28 februari 2015 door de tunnel en toen werd er direct een begin gemaakt met de opbraak van de oude infra. Over infra gesproken: De verlenging van de nu eindigende tramlijn 19 voor het station ( komend van Leidschendam en dan hier kerend terug!) naar de TU Wijk is wederom vertraagd ). De Sebastiaanbrug bij winkelcentrum "Zuidpoort" was op vrijdag 14 december 2018 nog steeds de oude brug! Wanneer deze dan eindelijk vervangen gaat worden weet ik niet, maar een verlengde tramlijn vanaf het station naar de Technische Universiteit en terug zit er voor 2020 niet meer in. Dus voorlopig de tijdelijke buslijn 69 gebruiken die de voorloper van het toekomstige tramtraject is. Infra projecten zoals deze lopen vaak vertragingen en kostenoverschrijdingen op. De techniek wordt steeds gecompliceerder, aannemers gaan failliet of er komen verrassingen te voorschijn bij het graven. Wanneer dit hoofdpijndossier voltooid verleden tijd zal zijn weet ik niet. Maar ik hoop wel tussen 2020 en 2025, we zullen zien en hopen!


Uw e-mailadres wordt niet getoond op de website