Laatste etappe voor Combinatie CrommeLijn

05 juli 2018

Gisteren vond de laatste oplevering van Combinatie CrommeLijn (CCL) plaats voor het project Spoorzone Delft. Een contractuele mijlpaal, waarmee de opdrachtgevers van het project – ProRail, Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft en Gemeente Delft – tekenen voor de aanvaarding van het werk van CCL.

Dat betekent nog niet dat al het werk erop zit. Deze zomer voert de aannemerscombinatie de laatste werkzaamheden in het gebied uit. De laatste klinkers worden gelegd op de Spoorsingel, op verschillende plekken worden herstelwerkzaamheden uitgevoerd en het werkterrein wordt opgeruimd om plaats te maken voor nieuwe partijen die in het gebied aan de slag gaan. Wanneer deze werkzaamheden klaar zijn is het project Spoorzone dan écht afgerond - en wordt de aannemerscombinatie uitgezwaaid door de stad en het stadsbestuur.

Verder bouwen aan Delft
Tot en met 2025 bouwen andere partijen in het voormalige spoorzonegebied verder aan het stadsdeel Nieuw Delft. Eerder werden studentenhuisvestingscomplex X-Ray, scholencombinatie Delfland en gedeelte van de Coendersbuurt al opgeleverd. Inmiddels zijn ook de eerste bouwactiviteiten aan de zuidkant van het station gestart. Voor meer informatie over de gebiedsontwikkeling, kijk op www.nieuwdelft.nl of volg het project op Facebook, Twitter of Instagram.

Reacties (0)

Uw e-mailadres wordt niet getoond op de website