Milène Junius: nieuwe wethouder Spoorzone

27 april 2010

Met de komst van het nieuwe college van burgemeester en wethouders heeft Milène Junius (CDA) Spoorzone Delft in haar portefeuille gekregen.

Milène Junius is geboren in Delft en is sinds 22 april jl. wethouder Economie, Verkeer, Spoorzone en Cultuur in Delft. Zij heeft een gevarieerde werkervaring. Zo heeft zij een directie functie bekleed bij een grond - & kabelwerkbedrijf en heeft een uitzendbureau voor bouwpersoneel opgezet. In 2001 stapte ze over naar de commerciële dienstverlening bij bedrijven als Yacht en Resources Global Professionals.

Gemeenteraadslid
Junius is geen onbekende in de Delftse politiek. Sinds 2003 is zij gemeenteraadslid voor het CDA met als uitgangspunt ‘mensen staan centraal in de mooiste stad van Nederland’. Werk, school en plezier zijn daarbij essentieel. Zij heeft zich onder meer ingezet voor versterking van het economisch klimaat (toerisme, binnenstad), cultuurparticipatie (DOK), veiligheid (enge plekken), maar ook dienstverlening, communicatie en prestatiegericht & transparant werken. ‘De goede dingen doen en die goed doen’, is haar streven, waarbij ‘je altijd meer samen kunt dan alleen’.

Wethouder Spoorzone
'Graag zet ik als wethouder de komende jaren de schouders onder dit voor Delft zo belangrijke project. Er liggen duidelijke afspraken over de kwaliteit en de financiën. Die zijn goed geborgd. Maar we moeten de vinger aan de pols blijven houden. Het gaat prachtig worden, maar de komende jaren zitten we in een bouwput en staat de bereikbaarheid van de stad onder druk. Het is belangrijk dat we hier veel aandacht aan besteden en problemen snel oplossen. Dat kan alleen door er samen met de stad over te praten en aan te werken. De Spoorzone biedt Delft een grote kans om gezamenlijk een nieuw en aantrekkelijk stadsdeel te realiseren.'

Reacties (0)

Uw e-mailadres wordt niet getoond op de website