Nachtwerkzaamheden trambaan Phoenixstraat

13 februari 2018 - 14 februari 2018

In de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 februari vinden er werkzaamheden plaats aan de trambaan op de Phoenixstraat. Het betreft het vullen van voegen op de trambaan vlakbij Molen de Roos. Daarvoor wordt een klein formaat vrachtwagen of bestelbus ingezet. De werkzaamheden starten na 01.00 uur en duren naar verwachting maximaal twee uur. De werkzaamheden leveren naar verwachting geen aanzienlijke geluidshinder op. 

Het vullen van de voegen vindt ’s nachts plaats, wanneer de tram niet rijdt en het werkvoertuig zich kan opstellen op de tram- of rijbaan. 

Reacties (13)

Frank

21.02.2018 om 12:37

Dank voor de Info team ! Jammer dat het nodig is....

Ben

20.02.2018 om 14:17

@Team Inrichting Openbare Ruimte: dan mag daar waar ik bedoel dus niet worden geparkeerd. Waarom wordt er niet gehandhaafd?

Team Inrichting Openbare Ruimte

19.02.2018 om 19:34

Beste Frank, omdat de Spoorsingel door het werkvak op delen tijdelijk doodlopend is, zien we veel kerend verkeer. Om de nieuwe lichtmasten te beschermen tegen aanrijdingen door kerend verkeer, heeft de aannemer op ons verzoek de betonblokken geplaatst om de lichtmasten te beschermen tot het werk gereed is en de oplevering van de straat plaats vindt aan de Gemeente Delft.

Team Inrichting Openbare Ruimte

19.02.2018 om 19:31

Beste Ben, bij het oprijden van de Spoorsingel via Hugo de Grootstraat of via De Vriesstraat passeren automobilisten het zone-bord van de parkeerverbodszone (E1). Achter dat bord is het alleen toegestaan om te parkeren in gemarkeerde parkeervakken. Parkeervakken worden in Delft gemarkeerd met witte markeren op de hoeken van het parkeervak.

Frank

19.02.2018 om 16:44

Op de spoorsingel tussen de Vriesstraat en de Heemstrastaat zijn opeens betonblokken aan werszijden van de lantaarnpalen gezet. Wat is de reden daarvan ?

Ben

18.02.2018 om 17:39

Beste Team Inrichring Openbare Ruimte, Bedankt voor jullie antwoord. Ik zie dat er op dit moment 4 auto’s langs de gracht staan geparkeerd (ter hoogte van de molen). Ik neem aan dat dat niet de bedoeling is. Wij zagen geen bordje verboden te parkeren of iets dergelijks staan. Er zijn strepen op de weg aangebracht waardoor het lijkt alsof het parkeerplaatsen zijn. Misschien dat daarom mensen denken dat ze daar mogen parkeren?

Team Inrichting Openbare Ruimte

17.02.2018 om 18:41

Beste Hans, het water uit de waterval is geen drinkwater, maar wordt opgepompt uit de Watertorengracht bij het Kalverbos. Het is dus hetzelfde water als in de Schie en de Delftse Binnenstad. Via een persleiding loopt het water dan naar de Spoorsingel. Het debiet van de waterval is zodanig, dat de gehele gracht in principe na iedere 14 dagen ververst is. Al bij lichte wind richting het noorden zien we dat drijfvuil zich soms ophoopt aan het begin van de gracht bij de waterval. Dit wordt daarom regelmatig verwijderd. Omdat het water redelijk troebel is, achten wij het niet voor de hand liggend dat het water als drinkwater gezien wordt.

Team Inrichting Openbare Ruimte

17.02.2018 om 18:32

Beste Ben, het bestraten van de Spoorsingel duurt nog t/m juni. Dan zijn we op de hoek Spoorsingel/Hugo de Grootstraat en is alles ingericht. De diepte van de gracht is zo'n 80cm. Dit komt door de parkeergarage onder de gracht. Drijfvuil wordt regelmatig uit de gracht gehaald.

Hans

15.02.2018 om 20:05

Tja, van toeristen weet je het nooit. Denk eens aan mensen die van fonteinen in Italië het water drinken. Of Amerikanen die gewend zijn van openbare bronnen te drinken. Die vragen zich vast af of dit kraanwater is. Beter even waarschuwen.

Henk

15.02.2018 om 11:23

@Hans Yes, op naar de rubberentegelmaatschappij. Wie zou anno 2018 in hemelsnaam zijn flesje drinkwater bijvullen uit een gracht?

Hans

13.02.2018 om 20:59

Een vraag over het water dat gebruikt wordt om de nieuwe gracht door te spoelen: wat is de kwaliteit van dat water? Is dat gezuiverd water via een drinkwaterleiding wordt aangevoerd? Zo niet, waar komt dat water vandaan? Daar komt nog bij dat die waterstroom gemakkelijk bereikbaar is vanaf de wal. Het nodigt uit om ervan te drinken tijdens warm/heet zomerweer. Echter, sinds het uit een open bak komt is dat mogelijk niet een gezond idee. Kwaadwillenden kunnen foute chemicaliën in dat water gooien. Voor toeristen (en Delftenaren) zou er daarom een bordje bij geplaatst moeten worden met de waarschuwing dat het geen drinkwater is.

Hans

13.02.2018 om 20:50

Met betrekking tot de vraag over het grachtwater. Er stroomt continu water in de gracht vanaf een muur aan het het noordelijke eind van de nieuwe gracht. Dat is om het grachtwater door te spoelen zodat het fris blijft, echter, of die continue instroming voldoende is is dus niet zeker gezien de opmerking over vuil water.

Ben

13.02.2018 om 19:31

Hallo, ik kom dagelijks op de spoorzone en ik heb een paar vragen/opmerkingen: 1. Hoe lang gaat het bestraten van de Spoorsingel duren? 2. De nieuwe gracht is ondiep en het water erg vuil. Gaat daar nog iets aan gebeuren? Ik ben benieuwd of jullie hier iets over kunnen zeggen.


Uw e-mailadres wordt niet getoond op de website