Omleiding: werkzaamheden Engelsestraat

23 oktober 2017 - 28 februari 2018

Het werk aan de riolering wordt in opdracht van de gemeente door twee aannemers uitgevoerd. Alleen het deel van de rioleringswerkzaamheden dat in het spoorzonegebied moet gebeuren, wordt uitgevoerd door aannemer Combinatie Crommelijn (CCL). Het resterende rioleringswerk en de inrichting van de Hooikade/Zuideinde/Abtswoudseweg tot fietsstraat wordt in opdracht van de gemeente uitgevoerd door aannemer KWS. De omgeving heeft hierover een informatiebrief ontvangen van KWS.
 

Planning werkzaamheden spoorzonegebied

  • Vanaf eind september 2017: Planten van bomen
  • 23 oktober - 17 november 2017: Herinrichting Engelsestraat: ter hoogte van Leeuw&Stein en het vernieuwen van de riolering.
    Verkeer wordt omgeleid via de Abtswoudseweg
  • 20 november 2017 - 10 maart 2018: Herinrichting Engelsestraat: Laan van Braat tot en met de kruising Abtswoudseweg
    Verkeer wordt om de kruising heen geleid richting de Engelsestraat (bij Leeuw&Stein). De Crommelinlaan, Laan van Van der Gaag en de Conradlaan zijn bereikbaar via het Zuideinde. De Drukkerijlaan en de Laan van Braat zijn bereikbaar via het Zuideinde en de Conradlaan. De fietsroute via de Abtswoudseweg blijft in gebruik - fietsers worden om de werkzaamheden heen geleid.

    Update 26 februari 2018: Medio maart worden de werkzaamheden aan de kruising Abtswoudseweg afgerond. KWS werkt in maart nog aan de Abtswoudseweg en de Zuidwal (tussen de Abtswoudseweg en Leeuwenstein). Zodra deze werkzaamheden gereed zijn wordt ook de aansluiting van de kruising met de Abtswoudseweg weer opengesteld.


Door (weers)omstandigheden kan het voorkomen dat de planning wijzigt. Houd deze website in de gaten voor de actuele informatie. Op www.spoorzonedelft.nl/notificaties kunt u zich aanmelden als u een email wilt ontvangen wanneer er een nieuwsbericht verschijnt op de website.
 

Inrichting openbare ruimte

In de uiteindelijke situatie op de Engelsestraat zijn er 48 parkeerplaatsen, die gefaseerd worden opgeleverd. Er worden 46 nieuwe bomen geplant, zwarte populieren.
 

Herinrichting Groene Haven/ aansluiting Ireneboulevard

De Groene Haven en de aansluiting op de Ireneboulevard worden pas  opnieuw ingericht nadat de nieuwbouw op deze locatie (veld 5) gereed is, naar verwachting medio 2019. Er komen op deze plek 34 parkeerplaatsen terug en er worden 7 nieuwe bomen geplant.

Reacties (4)

Team Inrichting Openbare Ruimte

01.11.2017 om 09:27

Geachte heer Jentink, Zoals u laatst heeft kunnen lezen in ons artikel "Start voorbereidende werkzaamheden veld 5", wordt binnenkort aan de Groene Haven gestart met de ontwikkeling van Veld 5 door Era Contour. Het door u bedoelde voetpad valt helaas binnen de bouwveiligheidszone van dit gebouw (o.a. valbereik torenkranen) en zal daarom tijdens de bouw gesloten blijven. Via het Crommelinplein kunnen voetgangers naar de Hooikade en/of Westlandseweg.

Team Inrichting Openbare Ruimte

01.11.2017 om 09:23

Beste Matthijs, Het werk aan de Hooikade en het Zuideinde wordt door KWS uitgevoerd in opdracht van de Gemeente Delft. De communicatie hierover loopt niet via Spoorzone Delft. Wil je toch op de hoogte blijven hierover? Download dan de speciale App "Abtswoudseweg Delft" van aannemer KWS in de app- of playstore.

E. Jentink

27.10.2017 om 15:11

Hoe zit het met de openstelling van het voetpad tussen het oude GG en GD gebouw en de keerwand en bouwhek bij veld 5. Voetpad is volledig betegeld en ik kan geen logische reden bedenken waarom nog 4 meter van het voetpad niet is open gesteld.

matthijs

27.10.2017 om 13:34

mis iets over afsluiting hooikade voor fietsers


Uw e-mailadres wordt niet getoond op de website