Opening tweede ondergrondse fietsenstalling station

19 mei 2017
Op maandag 22 mei rond 12 uur gaat de tweede ondergrondse fietsenstalling bij station Delft open. De nieuwe stalling telt 2.700 plaatsen en biedt directe toegang tot de bestaande fietsenstalling, het ondergrondse station en de stationshal. Met deze nieuwe stalling zijn er in totaal 7.700 ondergrondse plaatsen, daarnaast blijft een klein deel van de bovengrondse stalling in gebruik waardoor er in totaal zo'n 8.400 plaatsen zijn. De nieuwe fietsenstalling is gebouwd in opdracht van de gemeente Delft en wordt beheerd door NS. 
 
De fietsenstalling is ontworpen door Benthem Crouwel Architecten. Bovenop de stalling komt Park Spoorloos, dat vanaf eind dit jaar wordt aangelegd. Voor fietsen met een bijzonder formaat, zoals bakfietsen en transportfietsen, zijn in de nieuwe stalling circa 125 plaatsen gereserveerd en circa 40 plaatsen voor bromfietsen. Er geldt een maximale stallingsduur van 28 dagen, dat is twee weken langer dan in de huidige ondergrondse stalling. 


 
Derde fietsenstalling 
Met de ingebruikname van de nieuwe stalling gaat het grootste deel van de bovengrondse stalling dicht. Bovengronds blijven nog zo'n 700 plaatsen beschikbaar, eerst in de huidige bovengrondse stalling en vanaf juli worden 700 plaatsen ingericht langs het fietspad Houttuinen. Deze tijdelijke rekken blijven staan tot medio 2019, wanneer een derde ondergrondse stalling in gebruik wordt genomen met circa 2.400 plaatsen. Volgens de prognose zijn in 2030 circa 10.000 stallingsplekken nodig. Met de derde fietsenstalling is het mogelijk om alle fietsen ondergronds te stallen. 
 
Reacties (2)

Mart

19.05.2017 om 16:13

Aanvulling op onderstaande bericht: Kosten voor een fietskluis bedragen 109 € per jaar. Zie http://www.ns.nl/deur-tot-deur/ns-fietsenstalling/veilig-en-comfortabel-stallen/fietskluizen.html

Mart

19.05.2017 om 16:05

Tip voor bewaakt stallen: plaats afsluitbare fietsboxen (zie Delft Zuid) op de onderste rij in een stalling. Dan heb je geen apart afgesloten ruimte nodig, en geen kosten voor 24 uur bewaking en bemensing . Middels verhuur zijn deze fietsboxen zeker rendabel te krijgen. Er zullen genoeg mensen zijn die er best wat centjes voor over hebben om hun (dure electrische /sport) fiets met een gerust hart in een stationsstalling achter te laten. Zelfs voor meer dan 28 dagen is dan mogelijk!


Uw e-mailadres wordt niet getoond op de website