Overzicht komende werkzaamheden

19 maart 2018

Nu het ondergrondse werk af is, wordt ook de inrichting rond het station, de Spoorsingel en Phoenixstraat steeds meer ‘af’. Daarmee komt het einde van het project Spoorzone in zicht. Tegelijkertijd is de gebiedsontwikkeling op de velden van Nieuw Delft in volle gang. Lees hier welke werkzaamheden er de komende tijd op stapel staan.

Tot en met juli 2018 wordt nog op een aantal plekken aan de Spoorzone gewerkt. Een overzicht van de werkzaamheden per locatie:

  • Spoorsingel:  Tot en met juli 2018 wordt de Spoorsingel definitief ingericht tussen de C. Fockstraat en de Hugo de Grootstraat. Lees meer >>
  • Phoenixstraat:  Tot en met juli 2018 wordt de Phoenixstraat definitief ingericht tussen het Bagijnhof en de Phoenixgarage. Lees meer >>
  • Kruising Engelsestraat – Abtswoudseweg:  Vanaf 19 maart is de kruising weer opengesteld voor fietsers en voetgangers. Aansluitend kan vanaf 23 maart ook autoverkeer weer rechtstreeks de Engelsestraat inrijden. Eind maart wordt de deklaag van het asfalt aangebracht door aannemer KWS. Lees meer >>
  • Fietspad Ireneboulevard: Afhankelijk van de voortgang van de aanleg van kabels en leidingen wordt dit fietspad vanaf eind april opengesteld.
  • Diverse locaties:  Afronding inrichting openbare ruimte, waaronder plaatsen van bankjes, prullenbakken, fietsnietjes en bewegwijzering verspreid door het gehele gebied.

Als bovengenoemde werkzaamheden klaar zijn, vertrekt aannemer Combinatie CrommeLijn na ruim tien jaar bouwen uit de Spoorzone. Een bijzonder moment! Het gebied is dan echter nog niet af. De komende jaren worden de - nog gedeeltelijk lege - velden rond de spoorzone in fasen verder ontwikkeld tot het stadsdeel ‘Nieuw Delft’.

Zo wordt ten zuiden van de Ireneboulevard gewerkt aan een duurzaam gebouwensemble op veld 5 en aan het zuidelijk deel van de Nieuwe Gracht. Bovendien wordt in de omgeving van de Nijverheidsstraat veld 8 bouwrijp gemaakt – en start naar verwachting deze lente de bouw van Antoni in het nieuwe stationsgebied.


Impressie gebouwensemble veld 5

Blijf op de hoogte
Wil je op de hoogte blijven van de werkzaamheden, nieuws en andere weetjes over Nieuw Delft? Houd de website in de gaten of volg Nieuw Delft op Facebook of Twitter. Via de nieuwsbrief ontvang je het nieuws maandelijks in je mailbox: hiervoor kun je je aanmelden op de homepage van www.nieuwdelft.nl.

 
Reacties (4)

Henk van Baarle

28.07.2018 om 09:27

Waarom is er voor een gele straatklinker gekozen op de Spoorsingel, het combineerd helemaal niet met de bestaande bebouwing.

Frank

27.03.2018 om 15:08

Hier staat de volledige uitleg https://media.xkp.nl/PZH/nieuwdelft/index.html

Nico

26.03.2018 om 18:10

Is het mogelijk om de afbeelding iets te vergroten en b.v. ook de nummers te verklaren? Er is nu heel weinig van te maken. Wat is bv nr 1 voor ding.?

R. van der Ham

22.03.2018 om 09:44

Kunt u mij het kaartje in iest hogere resolutie en met de complete legenda (alle nummers) toesturen?


Uw e-mailadres wordt niet getoond op de website