Prinsenhofgarage opgeleverd aan Parkeren Delft

02 maart 2018

Vandaag is de Prinsenhofgarage officieel in handen gekomen van Parkeren Delft. Bij de overdracht, die in de garage plaatsvond, waren verschillende partijen betrokken:

Aannemer CCL leverde eerst de garage op aan opdrachtgevers ProRail en Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft. Na ondertekening van de daarbij behorende documenten kregen vervolgens de gemeente Delft als eigenaar en Parkeren Delft, de exploitant,  de garage in handen. Dit gebeurde symbolisch met de uitreiking van een set sleutels aan ParkerenDelft.

Met de bouw van de garage is gestart nadat het spoorviaduct was gesloopt. De totale bouwtijd bedroeg circa 30 maanden. De oplevering is 4 maanden eerder dan oorspronkelijk was gepland.

De garage heeft twee parkeerlagen en biedt plaats aan 650 auto’s. Vanaf 5 maart is de garage open voor gebruikers. Kijk voor meer informatie over parkeren in de Prinsenhofgarage op www.parkerendelft.com.
 

Foto: Annet van der Elst, directeur van Parkeren Delft krijgt de sleutels overhandigd van Lennart Harpe (wethouder), Els van der Riet (OBS), Ad Broeders (ProRail), Rob de Weijze (ProRail) en Rick Pattipeilohy (CCL).

Fotografie: Vincent Basler

Reacties (5)

Frank

15.03.2018 om 10:14

Ben, Michiel Dit is de verkeerde plek om te melden dat de singel vies is. De gemeente heeft daar een digitaal loket voor. En als je een melding doet komen ze: afgelopen vrijdag ochtend en middag en maandag ochtend , als voorbeeld. Helaas hebben de burgers en de (dronken) studenten - die alles wat ze tegenkomen er in mieteren -- niet de dicipline om afval mee te nemen en thuis weg te gooien. Jammer

Michiel

14.03.2018 om 12:17

Ik ben het met Ben eens dat de spoorsingel tot regelmatig een vieze, onverzorgde indruk achterlaat. Dat kan niet de bedoeling zijn van een nieuwe gracht. Delft techniekstad moet daar toch iets op kunnen verzinnen! Dan nog iets: het nieuwe stoplicht naast de Phoenixgarage (voor verkeer dat vanaf de Westvest linksaf de Phoenixstraat op wil rijden) staat pal achter een boom én een verkeersbord. Hierdoor is het stoplicht slecht zichtbaar, zeker bij slecht weer.

Ben

11.03.2018 om 20:04

Blij met de parkeergarage en de 2 maanden proefparkeren. Hopelijk krijgen de bewoners een gunstig aanbod... ben bang dat het anders druk blijft met auto’s in de straten (en op de stoep). Graag nog aandacht voor de nieuwe gracht. Die lag weer helemaal vol met allerlei puin. Geen gezicht! Kunnen jullie niet beter ergens een filter plaatsen in plaats van eens per week de boel opruimen? Want eens per week is echt te weinig. Het ziet er gewoon niet uit. Veel mensen vinden het een smet op de spoorzone.

A.Th.van Wissen

06.03.2018 om 14:31

45 miljoen euro geleend om de sinds 1965 bestaande 650 stuks bestaande parkeerplaatsen op het maaiveld onder de grond te stoppen, parkeerplaatsen die door geld gebrek ook nog eens de toekomstige nieuwbouw in het Spoorzone gebied Noord , waaronder de op meer dan gemiddeld 800M1 lopen gelegen ca. 4.000 m2 horeca, ca. 500 hotelkamers, bezoekers van de woningen en het Stadskantoor moeten bedienen.

Willem

06.03.2018 om 09:09

Ik zou hem de Spoorsingelgarage noemen ??


Uw e-mailadres wordt niet getoond op de website