Sluiting parkeerterrein Nijverheidsplein, inclusief fietsdoorsteek naar Engelsestraat

25 januari 2018

Het parkeerterrein aan het Nijverheidsplein is tot en met zondag 4 februari 2018 beschikbaar voor automobilisten. Daarna kan hier niet meer worden geparkeerd. Op 5 februari start de aannemer namelijk met de bouw van de kademuur voor de Nieuwe Gracht in dit deel van Nieuw Delft. Ook de tijdelijke fietsdoorsteek vanaf Nijverheidsplein naar de Engelsestraat, ter hoogte van de Laan van Van der Gaag is vanaf 5 februari niet meer beschikbaar.

 

Parkeergarages

 
Automobilisten kunnen terecht in één van de parkeergarages van ParkerenDelft. De Zuidpoortgarage, Phoenixgarage of Marktgarage zijn dag en nacht beschikbaar voor bezoekers van de binnenstad. Met ingang van 5 maart 2018 is ook de nieuwe Prinsenhofgarage geopend.

 

Abonnement

 
Automobilisten met een (jaar) abonnement voor het Nijverheidsplein krijgen bericht van de gemeente. Zij kunnen na 4 februari terecht in de Zuidpoortgarage. Hier kunnen zij  tot de einddatum van hun abonnement, maar uiterlijk tot 5 maart 2018, gebruikmaken van hun abonnement.
 

Vergunning

 
Wie een bewonersvergunning heeft voor parkeergebied B of C kan in de Prinsenhofgarage tegen een gereduceerd tarief parkeren. Deze vergunninghouders kunnen in maart en april gratis proefparkeren. Meer informatie vindt op u Parkeren Delft .
 
Bron en meer informatie: Parkeren Delft
 
Reacties (5)

Nico

19.02.2018 om 09:57

Er mag ook wel verwacht worden dat het in en uitrijdend bouwverkeer met het nodige bleid van en naar de bouplaats gaat. D.w.z. even stoppen, kijken en dan pas oprijden. Er is op een bouwterrein altijd wel iemand die eventjes de boel kan regelen. Het bouwverkeer heeft natuurlijk niet het alleenrecht op gebruik van de weg.

Team Inrichting Openbare Ruimte

17.02.2018 om 18:51

Beste Fietser, het fietspad aan de noordzijde van de Ireneboulevard is inderdaad zo goed als klaar. Toch zijn er nog een paar redenen waarom hij nog niet open is. In maart worden er hier nog kabels en leidingen aangelegd in het trottoir ten behoeve van de nieuwbouw langs dit trottoir. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd vanaf het fietspad. Ook zijn wij nog in overleg met verschillende partijen over het beveiligen van de kruising fietsers/bouwverkeer. Door het vele bouwverkeer ten behoeve van de nieuwbouw dat hier de komende jaren het fietspad kruist is mogelijk een extra veiligheidsmaatregel nodig om de bouwinrit veilig te gebruiken bij een opengesteld fietspad. Zodra deze maatregel uitgevoerd is en de werkzaamheden aan kabels en leidingen afgerond zijn (verwachting medio april) kunnen we het fietspad openstellen.

Andere Fietser

06.02.2018 om 14:27

Wanneer gaat het fietspad aan de noordkant van de Ireneboulevard open? Het lijkt al een tijdje klaar te zijn, en de lantaarnpalen en fietslichten aan die kant doen het ook al.

Team Spoorzone Delft

05.02.2018 om 14:36

De werkzaamheden aan de Abtwoudseweg vallen buiten het Spoorzone Project. Vorige week zijn de werkzaamheden aan de Abtswoudseweg weer opgestart en deze duren nog tot eind maart. De Abtswoudseweg is afgesloten voor alle verkeer. Tegelijkertijd wordt ook de riolering vervangen op de Engelsestraat en aansluitend wordt deze straat definitief ingericht.

Fietser

31.01.2018 om 11:27

Zijn de werkzaamheden aan de Abtswoudseweg voor 5/2 afgelopen? Anders worden de fietsers Delft-zuid <-> TU-wijk nog verder teruggezet. Maar ja, dat zou wel passen in het beeld dat voor alle omleidingen voor het autoverkeer nieuw asfalt wordt aangelegd, maar dat de fietsers het al vanaf het begin van de Spoorzone met hobbel-de-bobbel omleidingen mogen doen. Liever de stinkende uitlaatgassen faciliteren dan de fietsers wat tegemoet komen.


Uw e-mailadres wordt niet getoond op de website