Start werkzaamheden voormalige stationsgebouw

10 oktober 2017

Foto: Fotoclub Klik

Binnenkort start ontwikkelaar Open Development met het ‘strippen’ van het voormalige stationsgebouw in Delft. De stripwerkzaamheden duren tot uiterlijk 1 december 2017. In het nieuwe jaar wordt begonnen met het opknappen van het oude stationsgebouw. De planning is dat het pand medio 2018 de deuren kan openen voor het grote publiek.

Werkzaamheden 
De gemeente Delft gaf recent goedkeuring om het pand te ‘strippen’ aan de binnenkant. Dit houdt in dat het pand volledig ontdaan wordt van alle niet monumentale aankleding aan de binnenzijde. Denk aan installaties, betimmeringen, plafonds (niet monumentaal), wanden, sanitair en reclame-uitingen. Het voormalige stationsgebouw uit 1885 is een rijksmonument. Zo zijn de buitenkant (gevel en dak) en gedeeltes van plafonds monumentaal. Deze monumentale onderdelen blijven behouden en komen terug in het gerenoveerde pand.

Karakteristieke horecagelegenheid
Het voormalige stationsgebouw krijgt in de plannen van Open Development haar publieksfunctie weer terug. De voormalige stationshal wordt een horecagelegenheid (restaurant en wijnbar) met terras in het park Spoorloos. Lees meer op www.nieuwdelft.nl.
 


 

Artist impression van het nieuwe pand (A2 studio)

Reacties (2)

matthijs

12.10.2017 om 12:13

als er dan gelijk ruimte kan komen voor tentoonstelling

F T Kouwenhoven

11.10.2017 om 22:17

Komen de Delfts Blauwe tegeltableau's dan ook weer terug in de hal? Zij hangen nu in het Tegelmuseum in Otterlo!


Uw e-mailadres wordt niet getoond op de website