Tulpenplukdag op 28 april

20 april 2018
LET OP:  Vanwege het warme weer is de plukdatum vervroegd naar zaterdag 28 april.
 
Wil je een bijzonder bosje tulpen? Op zaterdag 28 april kan je die zelf plukken! Sinds half april staan de 125.000 tulpen van Stichting DelftBloeit in volle bloei. Halverwege mei ruimen de tulpen het veld , dus haal ze op en geniet thuis nog even verder!
 
Simon Huiberts, initiatiefnemer van het tulpenveld en oprichter van Stichting DelftBloeit vertelt: “Bij de noord-uitgang van het station lag een groot veld helemaal braak. Zonde om er niks mee te doen, een bloemenveld is toch veel mooier?!” Zo gezegd, zo gedaan. Met steun van Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft, Fonds1818, lokale ondernemers, vrijwilligers, Duurzaamheidscentrum De Papaver en leerlingen van de Max Havelaarschool zijn de tulpen in december geplant. Nu is het aan alle bewoners en bezoekers van Delft om ervan te genieten!
 
Plukdag
Het pluk-evenement is op zaterdag 28 april. Voor één euro krijg je een tulpentasje en mag je je eigen bosje bloemen bij elkaar plukken. De plukdag start met een openingsceremonie om 11.00 uur, daarna kan geplukt worden tot 17.00 uur. ’s Avonds verandert het bollenveld in een openluchtbioscoop en draait de Nederlandse film ‘Tulipani’. 
 
House of Delft
DelftBloeit beheert het tulpenveld tot half mei. Daarna starten op deze plek de voorbereidende werkzaamheden voor House of Delft. Maar wie weet zien we hier toch nog wat bloemen opkomen: DelftBloeit laat het veld namelijk achter met ingezaaide veldbloemen.
 
Meer info
Met de opbrengst van de tulpenplukdag kan DelftBloeit weer nieuwe bollen of bloemen voor een volgend veld kopen. Zo vergroent en verbloemt de stichting de stad continu op plekken die anders braak liggen. Wil je DelftBloeit steunen? Zowel vrijwilligers als financiële steun zijn welkom! Kijk voor meer info en reserveren van filmtickets op: www.delftbloeit.nl.
 
 
Bron: DelftBloeit
Reacties (0)

Uw e-mailadres wordt niet getoond op de website