Verwijderen damwanden rond Bolwerk: 23 november - 1 december 2017

23 november 2017 - 01 december 2017

De werkzaamheden op en rond het Bolwerk naderen haar voltooiing. Eind november laten we water in de gracht van de Spoorsingel lopen. Dat is ook het moment waarop we de tijdelijke damwanden langs de Buitenwatersloot – ten zuiden van het Bolwerk – verwijderen.
 

Planning

Het verwijderen van de damwanden vindt plaats tussen donderdag 23 november en vrijdag 1 december 2017. Deze werkzaamheden duren ongeveer vijf werkdagen. Afhankelijk van de beschikbaarheid van de damwandmachine, starten de werkzaamheden mogelijk enkele dagen later, maar uiterlijk maandag 27 november. Deze machine voert op dit moment werkzaamheden uit op een ander bouwproject.

Het verwijderen van de damwanden start op locatie 1, langs het Bolwerk. Daarna volgen de damwanden op locatie 2.

Invloed op het verkeer

De verwijderde damwanden worden naast de damwandmachine neergelegd, en vanaf daar in delen afgevoerd per vrachtwagen. Deze vrachtwagens rijden via de Bolkbrug en de nieuwe Phoenixstraat, onder begeleiding van verkeersregelaars. Vanwege het valbereik van de damwanden worden automobilisten, fietsers en voetgangers tijdens het verplaatsen van deze wanden enkele minuten tegengehouden door verkeersregelaars.

Fietsers en voetgangers worden vanaf 22 november aanstaande over het Bolwerkeiland geleid. De tijdelijke oversteek bij de Buitenwatersloot verdwijnt op hetzelfde moment.

Reacties (1)

Jaap

20.11.2017 om 13:39

Is het exacte moment dat de Spoorsingel met water wordt gevuld bekend? Het lijk me erg leuk om bij deze feestelijke gebeurtenis aanwezig te zijn!


Uw e-mailadres wordt niet getoond op de website