Werkzaamheden Engelsestraat - kruising Abtswoudseweg

25 september 2017 - 10 maart 2018
Van oktober 2017 wordt gewerkt aan de herinrichting en riolering van de Engelsestraat t/m de kruising Abtswoudseweg. De komende weken worden de werkzaamheden op de kruising afgerond. Bekijk hieronder de actuele planning.
 
Planning* werkzaamheden spoorzonegebied

19 februari - 10 maart 2018
Laatste werkzaamheden op de kruising: het betreft het stellen van banden en kolken, het aanbrengen en inzagen van asfalt en het aanstraten van het plateau op de kruising.
 
19 maart 2018 - 30 maart
Vanaf 19 maart is de kruising weer opengesteld voor fietsverkeer in alle richtingen. Vanaf 23 maart kan ook autoverkeer weer rechtstreeks de Engelesestraat in rijden. In de nacht van 28 op 29 maart wordt voor het parkeerterrein van GAMMA en de Nieuwe Gracht de deklaag van het asfalt aangebracht.
 
* Door vorst en andere (weers)omstandigheden kan het voorkomen dat de planning iets wijzigt. Houd de website in de gaten voor de actuele informatie. 
 
Bereikbaarheid tijdens werkzaamheden
Verkeer wordt om de kruising heen geleid richting de Engelsestraat (bij Leeuw&Stein). De Crommelinlaan, Laan vd Gaag en de Conradlaan zijn bereikbaar via het Zuideinde. De Drukkerijlaan en de Laan van Braat zijn bereikbaar via het Zuideinde en de Conradlaan. De fietsroute via de Abtswoudseweg blijft in gebruik, fietsers worden om de werkzaamheden heen geleid.
 
Extra werkzaamheden
De werkzaamheden op de Engelsestraat zijn in januari 2017 gestart en gevorderd tot en met de Laan van Braat. Oorspronkelijk bestonden de werkzaamheden uit het verwijderen van damwanden en het inrichten van de openbare ruimte, inmiddels is in samenwerking met de gemeente besloten om gelijktijdig de riolering van de Abtswoudseweg, Hooikade en Zuideinde aan te passen. Doordat deze werkzaamheden nu worden gecombineerd, schuift het werk een aantal maanden op.  
    Het werk aan de riolering wordt in opdracht van de gemeente door twee aannemers uitgevoerd. Alleen het deel van de rioleringswerkzaamheden dat in het spoorzonegebied moet gebeuren, wordt uitgevoerd door aannemer CCL. Het resterende rioleringswerk en de inrichting van de Hooikade/Zuideinde/Abtswoudseweg tot fietsstraat wordt in opdracht van de gemeente uitgevoerd door aannemer KWS. De omgeving heeft hierover een informatiebrief ontvangen van KWS.
 
Inrichting openbare ruimte
In de uiteindelijke situatie op de Engelsestraat zijn er 48 parkeerplaatsen, die gefaseerd worden opgeleverd. Er worden 46 nieuwe bomen geplant, zwarte populieren. Zie de plattegrond onderaan deze brief.
 
Herinrichting Groene Haven/ aansluiting Ireneboulevard: vanaf medio 2019
De Groene Haven en de aansluiting op de Ireneboulevard worden pas heringericht nadat de nieuwbouw op deze locatie (veld 5) gereed is, naar verwachting medio 2019. Er komen op deze plek 34 parkeerplaatsen terug en er worden 7 nieuwe bomen geplant.
 

 

Reacties (4)

E. Jentink

28.02.2018 om 11:12

Gezien de zeer vreemde en verkeersonveilige verkeerssituatie bij de kruising Engelsestraat met de Laan van Braat en de tijdelijke verbindingsweg is het plaatsen van tijdelijke OV verlichting geen overbodige luxe. Het heeft er alle schijn van dat de verkeersveiligheid voor bewoners in Delftzicht geen aandachtspunt is voor de Gemeente Delft. De Wegenverkeerswet is echter duidelijk wie verantwoordelijk is.

E. Jentink

21.02.2018 om 16:06

L.S. De Engelsestraat tussen Laan v Braat en Abtswoudseweg is al geruime tijd afgesloten. In verband met die afsluiting is er een tijdelijke verbindingsweg gemaakt vanaf de tijdelijke Emplacementeweg met de E-straat. Vlakbij de E-straat komt daar ook nog een fietspad bij. Al wekenlang geen verlichting en geen tijdelijke belijning. Tijdelijke verkeersmaatregelen zijn gebrekkig. En zeker door ontbreken van tijdelijke verlichting is situatie gevaarlijk voor met name fietsers en voetgangers. Het zou leuk zijn als de gemeente zijn verantwoordelijkheid neemt voor een verkeersveilige situatie. Indien gewenst kan ik u foto's sturen.

Team Inrichting Openbare Ruimte

22.11.2017 om 20:37

Beste Tim, Vanuit het project Spoorzone wordt enkel de aansluiting van de Abtswoudseweg op de Engelsestraat heringericht. Dit kruispunt is naar verwachting medio februari helemaal gereed. De Abtswoudseweg zelf wordt heringericht als fietsstraat door KWS in opdracht van de Gemeente Delft. Deze werkzaamheden zijn naar verwachting rond maart/april 2018 helemaal gereed.

Tim

31.10.2017 om 10:54

Wanneer zou de abtswoudseweg op nieuw bestraat zijn?


Uw e-mailadres wordt niet getoond op de website