Nieuw Delft: nieuwe wijk volop in ontwikkeling

Het stadsdeel Nieuw Delft in volop in ontwikkeling. Wil je op de hoogte blijven van de plannen, werkzaamheden en andere ontwikkelingen in Nieuw Delft? Volg het project op de website van Nieuw Delft, FacebookTwitter of Instagram.

In het spoorzonegebied komt de nieuwe wijk Nieuw Delft. Een eigentijdse, aantrekkelijk, levendige Delftse wijk in het hart van Delft direct gelegen aan de historische binnenstad. In dit compleet nieuw stukje stad komen ongeveer 1.000 nieuwe woningen, een nieuw stadspark, een mooie nieuwe gracht en waterpartijen, gezellige horeca, onderwijs en werkplekken met ondergronds een nieuw modern station. Een gebied dat is voorbereid op de toekomst door slimme duurzame-, milieu- en mobiliteitstoepassingen. 

Bijna tien jaar lang is gewerkt aan project Spoorzone in het centrum van Delft. Een enorme operatie die onze stad voorgoed verandert. Niet alleen werd het viaduct - dat decennialang de stadsdelen visueel van elkaar scheidde - vervangen door een tunnel, Delft krijgt er ook een aantrekkelijk, modern en geavanceerd vervoersknooppunt bij. Door deze operatie ontstaat er boven de tunnel ruimte voor de ontwikkeling van een nieuwe wijk Nieuw Delft.

Nieuw Delft ligt ten zuiden van het Bolwerk tot en met het voormalige Delft Instruments-terrein (circa 24 hectare groot). De terreinen van Haring, de huidige Grotius school en Delft Instruments zijn in 2011 aan het plangebied toegevoegd. In Nieuw Delft komen onder meer drie nieuwe woonbuurten: de Coendersbuurt, Van Leeuwenhoekkwartier en Abtswoudse Hof. De verschillende woonbuurten bieden nieuwe, diverse en aantrekkelijke woon- en bouwmogelijkheden.