Wonen in Nieuw Delft

In hartje Delft ontstaat de komende jaren een nieuwe wijk. Het huidige spoor verdwijnt ondergronds. Er komt een stadswijk van 20 hectare voor in de plaats. Er is rekening gehouden met winkelen en recreatie en er komen ook scholen, sportvoorzieningen en studentenhuisvesting.
In 2014 is gestart met de eerste fase van de verkoop van woningen op een unieke locatie: centraal in Delft, grenzend aan de historische binnenstad en een OV knooppunt met intercitystation op loopafstand. Op nog geen kwartier treinen van hartje Den Haag en centrum Rotterdam.

Op dit ogenblik zijn nog geen details bekend over de woningen en de exacte prijzen. Wel kunnen we een indicatie geven. De huurprijzen voor appartementen lopen uiteen van naar schatting € 750 tot € 1.500 euro voor een appartement, de huur van eengezinswoningen zal tot € 1.000 lopen. Grondgebonden woningen komen er vanaf een prijs van ongeveer € 250.000. De woningen vallen echter voornamelijk in de prijsrange tussen de drie en zes ton. Oplevering eerste woningen: 2016

Over de nieuwe wijk:
Stedenbouwkundig bureau Palmbout ontwikkelt voor de toekomstige wijk in Spoorzone Delft het plan ‘Zicht op Delft’. Hierin is plaats voor een breed scala vertrouwde en vernieuwende woningen en appartementen, een nieuwe gracht van noord naar zuid (‘de nieuwe Delft’) en een langgerekt park door de hele wijk. Ook is rekening gehouden met circa 50.000 m2 kantoorruimte, waaronder het nieuwe stadskantoor.

Het wordt een wijk met veel groen en water. Bovenop de spoortunnel komt centraal een groot stadspark. Wonen op deze plek betekent de keuze voor een plekje vlakbij de historische binnenstad van Delft. Om de hoek zijn musea, winkels en de markt. En natuurlijk ook restaurants, cafés en plekken om uit te gaan en te ontspannen.
Bewoners zitten op loopafstand van trein, bus en tram. Een nieuw, ondergronds en voor iedereen goed toegankelijk NS-station zorgt ervoor dat je je binnen een kwartier naar het centrum van Rotterdam of Den Haag verplaatst.

Interesse? Kijk op www.nieuwdelft.nl voor meer informatie.