Afsluiting Engelsestraat thv Zuidwal

13 januari 2017 - 01 juli 2019

Vanaf 13 januari is de Engelsestraat afgesloten vanaf de Zuidwal. Een nieuwe verbindingsweg zorgt voor bereikbaarheid Delftzicht en Leeuw&Stein. De weg loopt vanaf de Westlandseweg ter hoogte van de nieuwe school SC Delfland naar de Engelsestraat ter hoogte van Roobol. De nieuwe verbinding is nodig om de damwanden te verwijderen en aansluitend de definitieve inrichting van de Engelsestraat te maken. Daarnaast komen de parkeerplaatsen aan de Groene Haven te vervallen. Parkeren kan op het Nijverheidsplein.

Lees verder: informatie over de werkzaamheden en de verschillende faseringen in de komende tijd.

Onderstaande afbeelding geeft de afsluiting aan bij de Zuidwal (zwarte lijn) en de nieuwe verbindingsweg (rode lijn).

Reacties (8)

Tristan

25.02.2017 om 12:24

Wellicht is was een verkeersregelinstallatie gemakkelijker geweest bij de oude irenetunnel locatie (kruising ireneboulevard, tijdelijke weg). Daar is het voor auto's die van de parkeerplaats/tijdelijke weg af komen onoverzichtelijk bij nacht en als het druk is. De rechter strook is niet te zien door stilstaand verkeer (bij drukte) en er geld een voorrangsverleningssituatie voor die weg waardoor links af slaan nogal gevaarlijk is. Wellicht was een bescherming voor de fietsers op de tijdelijke weg beter (zij hebben nu geen voorrang bij het kruispunt met de abtswoudseweg). Bijv. een tijdelijke verkeersdrempel/heuvel of een vorm van optische remming. Door de zichtsbelemmering is het soms (niet altijd) moeilijk voor fietsers om aankomende auto's te zien, en voor automobilisten geld hetzelfde richting de fietsers, die helaas te vaak geen licht voeren. Het is daar overigens 's nachts goed verlicht.

Ger wichems

16.01.2017 om 11:32

Helaas moet ik deze keer concluderen dat het nu erg onoverzichtelijk is gemaakt bij de kruising Westlands weg - zuidwal. Zeker richting centrum is het slecht gemarkeerd. Door de veranderde opstelling van de verkeerslichten is de bus/trambaan op de Westvest soms geblokkeerd.

Peter

13.01.2017 om 22:43

Briljante actie. Automobilisten hebben geen flauw idee hoe ze op de wesrlandse weg richting de srad moeten rijden. De afzettingen zijn zeer slecht geplaatst. Ik zou er snel iets aan doen.

Team Communicatie Spoorzone Delft

12.01.2017 om 11:48

@Wim: De weg is inderdaad wat schematisch weergegeven, het klopt dat er een bocht in de weg zit.

Wim 015

12.01.2017 om 10:40

Zie foto.........boven.!!

Wim 015

12.01.2017 om 10:38

De rode lijn is verkeerd aangegeven op de afbeelding.........de weg gaat in een bocht halverwege parkeerterrein al richting Engelsestraat....en loopt langs de tunnel........!!!!!!!!!!!!!

Team Communicatie Spoorzone Delft

10.01.2017 om 11:10

Lokomotiefpad komt niet meer terug in de huidige vorm. Het gebied is straks onderdeel van de nieuwe wijk Van Leeuwenhoekkwartier. Planning fietspad volgt later deze/volgende week.

bart

07.01.2017 om 12:23

op de tekening staat het volledige lokomotiefpad (nog), komt dat (tijdelijk) terug of was dat nog aanwezig op het plaatje? wat is de planning voor het fietspad langs de ireneboulevard?


Uw e-mailadres wordt niet getoond op de website