Verschuiving werkzaamheden definitieve inrichting Engelsestraat

24 april 2017 - 22 december 2017

De definitieve inrichting van de Engelsestraat tussen de Groene Haven en de Conradlaan is bijna klaar. Deze week wordt gefaseerd gestart met het werkvak tussen de Conradlaan - Drukkerijlaan en het werkvak Drukkerijlaan - Laan van Braat. 

Bereikbaarheid
U kunt altijd in- en uitrijden. Wij raden u aan de route op de omleidingsborden te volgen. De aanrijroute voor de Drukkerijlaan (en later de Laan van Braat) zal namelijk op enig moment via het Zuideinde en de Conradlaan lopen. De Crommelinlaan, Laan van Van der Gaag en de Conradlaan zijn ter hoogte van de Engelsestraat weer open voor het verkeer, echter omdat de uitvoering van het werk in zuidelijke richting wordt verplaatst, is het gebruik van deze straten beperkt en moet u tot nader order de route via het Zuideinde gebruiken.

Werkzaamheden
Het werk bestaat uit het verwijderen van asfalt, het aanbrengen van het nieuwe riool en zand, waarna de nieuwe fundering van de Engelsestraat wordt gemaakt. De nieuwe fundering wordt voorzien van bestrating.

Tegelijkertijd wordt het grondlichaam tussen de Engelsestraat en de westzijde van het project voorzien van graszaad. Bovenop het grondlichaam wordt een tijdelijk pad gemaakt met houtsnippers. Aan weerszijden van het pad worden veldbloemen gezaaid.

Planning
De planning van het werk luidt als volgt:

  • 24 april 2017: afronden werkzaamheden tussen de Groene Haven en de Conradlaan en start van de werkzaamheden ten behoeve van de definitieve inrichting van de Engelsestraat tussen de Conradlaan tot en met de Laan van Braat
  • Tussen 24 april 2017 en 5 mei 2017: inzaaien van het grondlichaam
  • Werkvak Conradlaan – Drukkerijlaan: 24/25 april t/m 2 juni 2017
  • Werkvak Drukkerijlaan – Laan van Braat: 5 juni t/m 14 juli 2017

Hierna volgt het resterende deel van de Engelsestraat. Naar verwachting is alles, met uitzondering van de aansluiting met het Zuideinde/Ireneboulevard, eind dit jaar klaar.

Reacties (7)

cor smit

03.05.2017 om 19:42

met verbazing bekijk ik de herinrichting van de Engelsestraat. waarom? laat ik voorop stellen dat het er fraai uit gaat zien. maar waarom wordt er, aan de kant van het toekomstige park, een trottoir van ongeveer 1 meter breed gerealiseerd, wat al niet te breed is, en vervolgens gaat men midden op het trottoir lantaarnpalen plaatsen en tussen 2 lantarenpalen ook nog eens een soort bloemperk, waar waarschijnlijk bomen geplant gaan worden. hoe denkt men dat er mensen, met een kinderwagen of rollator gebruik kunnen maken van het trottoir. is er iemand die mij de logica daarvan kan uitleggen?

nico

02.05.2017 om 18:17

Beste Edwin, Je hebt er over of die klanten niet een paar meter kunnen omlopen, maar als er een trap gemaakt wordt met de keuze tussen de trap of een paar honderd meter om fietsen, dan staat half Delft op stelten. Of bedenk eens of er geen oversteek kan komen op de Irene boulevard richting nieuwe Grotius je moet de commentaren eens lezen. Ik ben blij dat ik nooit meer naar de kapper hoef, dan hoef ik ook deze keus niet meer te maken.

Jentink

30.04.2017 om 17:02

De foto is misleidend. Zandlichaam ligt veel hoger t.o.v. de Engelsestraat en dat zandlichaam stikt van de stukken puin, steen en andere zooi. Wat betreft de verlichting. Ik heb daar geen verstand van, maar je zou verwachten dat er energiezuinige verlichting zou worden toegepast. Als ik de heer Brusse goed begrijp is er echter geen sprake van moderne lichttechniek. Wij als burger betalen uiteindelijk de rekening.

Edwin

28.04.2017 om 12:08

Trap terug is makkelijk gezegd. Wie is er verantwoordelijk voor ongelukken als er een trap neergelegd wordt, die volgens de regels te steil is? Waarom moet er precies voor de deur een trap komen? Zijn de klanten niet in staat om een paar meter om te lopen of zijn de kapsels dat niet waard?

Jaap Remmerswaal

28.04.2017 om 10:18

Wat betreft een trap bij de Kapsalon: misschien een gevouwen Cortenstaal trap (roestbruin) die wellicht over de aldaar liggende leidingen aangebracht kan worden?

D.A.C. van Bokhoven

26.04.2017 om 21:02

Wordt het niet eens tijd dat er geluisterd wordt naar de wensen van de Onderneemster van Kapsalon "Jan wat zit je haar mooi" ? De bereikbaarheid voor deze kapsalon is nu wel erg beperkt. Zo kan de Gemeente Delft toch niet met deze Onderneming omgaan. Op zijn minst moet de trap terug !!!

Paul Brussee

26.04.2017 om 16:32

Ik vind de nieuwe lantaarnpalen mooi maar vind het onbegrijpelijk dat er daarbij nog steeds gebruik wordt gemaakt van de conventionele technologie. (compact fluorescentie lampen) Dat is een lampen techniek die aan het verdwijnen is.... Waarom niet gelijk LED armaturen? De relatief geringe meerprijs weegt niet op tegen de onderhoudskosten. Hetzelfde geld voor de nieuwe voet- en fietspad verlichting van de Westlandeseweg en de Zuidwal. Ook dit is nog gewoon gasontlading terwijl er plenty prachtige LED armaturen op de markt zijn. Het zal wel om geld gaan, maar ik wilde dit toch even kwijt. Dan voor wat betreft de werkzaamheden aan de Engelse straat. Het tempo is niet bepaald hoog te noemen. Meer als een maand voor het stukje tussen de Conradlaan en de Drukkerijlaan... maar ja daar heb ik eigenlijk geen verstand van of dat "normaal" is... Maar het wordt wel mooi!


Uw e-mailadres wordt niet getoond op de website