Verwijderen bomen en aanleg fietspad Wateringsevest

21 december 2016 - 28 juli 2017
Woensdag 21 december start de aanleg van het vrijliggende fietspad op de Wateringsevest. Om het fietspad aan te kunnen leggen moeten 4 bomen worden verwijderd. In de uiteindelijke situatie worden er 10 bomen terug geplant; 6 vlak naast het fietspad en 4 in het Kalverbos.
 
De bomen 
De huidige vier bomen (iepen) worden gekapt omdat deze op de plek staan waar het fietspad moet komen. Er is onderzoek gedaan of de bomen verplaatst konden worden, maar dit is niet mogelijk gebleken. Daarom worden er na het gereedkomen van het fietspad zes nieuwe en relatief grote iepen terug geplant in de nieuwe zijberm (zie onderstaande plattegrond). In overleg met de omgeving is besloten om na afloop van de werkzaamheden nog eens 4 extra bomen terug te planten in het Kalverbos op een nog nader te bepalen locatie.
 
De werkzaamheden
Vanaf woensdag 21 december as. worden de werkzaamheden uitgevoerd. Eerst worden de bomen verwijderd, vervolgens worden kabels & leidingen verplaatst en daarna start de aanleg van het fietspad en het trottoir. Het wordt een vrijliggend fietspad in twee richtingen. Het fietsverkeer van de Ruys de Beerenbrouckstraat richting de Reineveldbrug (trambrug) volgt het fietspad aan de overzijde van de weg (aan de kant van de binnenstad). De werkzaamheden zijn rond de zomer van 2017 gereed. In het plantseizoen, dat start in november 2017, kunnen de nieuwe bomen worden geplant.

Op onderstaande plattegrond is te zien welke bomen verwijderd moeten worden, waar het nieuwe fietspad komt en waar de 6 nieuwe bomen worden geplant (tussen het fietspad en de rijbaan). Voor de andere 4 herplant-bomen is nog geen specifieke locatie bekend.
 

 
Reacties (3)

Edwin

06.01.2017 om 09:40

Jammer voor de mensen, die rond de Ruys de Beerenbrouckstraat wonen. Eerst de bus weg en nu ook al een paar honderd meter extra lopen naar de tramhalte.

Team Communicatie Spoorzone delft

03.01.2017 om 12:11

Alex, de halte is definitief komen te vervallen. Het is een gezamenlijke beslissing van de Gemeente Delft (vanuit het inrichtingsplan) en Metropoolregio Rotterdam Den Haag, die over het openbaarvervoersaanbod gaat. Zie ook https://www.spoorzonedelft.nl/actueel/nieuwsberichten/werkzaamheden_wateringsevest

alex

25.12.2016 om 13:46

wanneer komt de tramhalte vlakbij kluswijs terug?


Uw e-mailadres wordt niet getoond op de website