Bouw-update mei/juni 2014

23 juni 2014

Volg de bouw op de voet! Deze foto's geven een update van mei/juni 2014.

Foto boven: De roltrappen zoals deze toegankelijk waren tijdens de Dag van de Bouw. Nog even wachten - tot voorjaar 2015 - en je kunt ze gebruiken! Foto: Paul vd Peppel

De gecoate vloer van de ondergrondse fietsenstalling. Rechts de toekomstige uitgang.
 
200 meter diep boren voor de WKO-installatie voor het stadskantoor/stationshal. WKO staat voor warmte/koude-opslag, waarbij warmte en koude wordt opgeslagen diep onder de grond. Een duurzame manier voor het verwarmen en koelen van een gebouw!
Foto: Paul vd Peppel

 
Het studentenwoningencomplex X-Ray vordert snel! Eind dit jaar wonen de eerste bewoners in de nieuwe wijk Nieuw Delft. Foto: Paul vd Peppel
 
 
Werkzaamheden voor het verleggen van kabels, leidingen en riolering op de Spoorsingel. Ter voorbereiding op de bouw van de tweede tunnelbuis en de parkeergarage. Foto: Paul vd Peppel
 

 

Reacties (7)

Pascal van Putten

13.02.2015 om 22:52

Ik zou graag in contact komen met huidige eigenaar van het oude station. Heb eerder een mail gestuurd maar deze is via spam box helaas verloren gegaan. heeft te maken met herontwikkeling van dit mooie gebouw.

Rensman

06.01.2015 om 07:23

Ik zou graag willen weten wanneer er gewerkt gaat worden in de strook langs de Engelsestraat.

Frands

11.07.2014 om 18:19

Als ik het goed begrijp moet de tweede tunnelbuis nog gebouwd worden plus een garage. zit dat in het gehele plan, of wordt de tunnelbuis en garage later gebouwd? Ik dacht dat er aan de tweede tunnelbuis ook al werd gewerkt!. Wat ik op de foto's heb gezien, ziet het er goed uit daar onder de grond.

cathy

08.07.2014 om 13:33

hoe wordt precies de verkeerssituatie en het uitzicht gezien vanuit de westvest, op de hoek van de kolk? ik kan dat niet duidelijk uit de plaatjes halen. dank.

Team Communicatie

01.07.2014 om 13:39

Over PHS en de viersporigheid komt naar verwachting na de zomer meer informatie. Wat betreft de informatie op de website; we doen ons best om zoveel mogelijk van de voortgang te laten zien. Soms ligt de nadruk op ondergronds, en nu is het wat meer bovengronds. Dat zal niet voor iedereen interessant zijn maar voor sommigen ook wel. Ondergronds is visueel niet veel verschil met foto's van een aantal maanden geleden. We verwachten in juli weer meer voortgang te laten zien, want dan is bijvoorbeeld de stationshal in een vergevorderd stadium.

berkhout

27.06.2014 om 14:50

Graag een keer een update over de planstudie 4-sporen Rijswijk - Delft Zuid en een toelichting hoe aan de noordzijde de aansluiting op bestaand spoorwordt gemaakt. Komt deze ten noorden of ten zuiden van de bestaande overweg/brug?

mike

26.06.2014 om 01:07

Sorry, maar dit is toch niet heel interresant. Ik hou jullie website goed in de gaten in de hoop iets leuk te zien. Deze foto's zijn leuk maar niks nieuws, ik zie liever foto's van bouw werkzaamheden in de tunnel, of gewoon iets meer berichten. Dit is geen update van de afgelopen twee maanden, maar een half uurtje door Delft fietsen en een paar leuke foto's maken. De berichtgeving op de websites valt de afgelopen twee maanden erg tegen. Iknweet dat er nu veel kleine dingen gebeuren maar laat dat zien, hoe ziet de stations hal eruit. Wat gaat er gebeuren met het oude station. Tell US, als er geen nieuws is over bepaalde dingen mag dat ook verteld worden.


Uw e-mailadres wordt niet getoond op de website