Gebiedsontwikkeling Nieuw Delft

01 januari 2014 - 31 december 2026
Tot en met 2026 wordt in de voormalige spoorzone gewerkt aan het stadsdeel Nieuw Delft. Wil je op de hoogte blijven van de plannen, werkzaamheden en andere ontwikkelingen in Nieuw Delft? Volg het project op de website van Nieuw Delft, Facebook, Twitter of Instagram.
 
Met de afronding van project Spoorzone zit het werk van Combinatie CrommeLijn erop. Het spoorviaduct dat de stad doormidden sneed, is verdwenen. De komende jaren verandert de spoorzone in een nieuw stuk stad. Tegen het historisch hart van Delft aan, in een gebied van 24 hectare, verrijst Nieuw Delft.
 
Een nieuw stadsdeel
Nieuw Delft begint ten zuiden van het Bolwerk en loopt door tot en met studentencomplex X-Ray. De hoofdstructuur van Nieuw Delft wordt gevormd door de hoofdwegen, water en groen. Bovenop de spoortunnel, direct naast het ov-knooppunt van Delft, verschijnt het langgerekte Van Leeuwenhoekpark. Door de grachtenstructuur ontstaan drie onderscheidende buurten, met ieder een eigen karakter: de Coendersbuurt, het Van Leeuwenhoekkwartier en de Abtswoudse Hof. In Nieuw Delft vinden verschillende functies een plek: er is ruimte om te wonen, werken en ontspannen, voor onderwijs, zorg, horeca en cultuur. Nieuw Delft verbindt de omliggende buurten met elkaar én met het historisch centrum: de stad wordt weer heel.
 
Waar staat Nieuw Delft nu?
De de gebiedsontwikkeling is al in volle gang. De eerste buurt - de Coendersbuurt - is al bijna klaar. Begin 2017 verhuisden de eerste bewoners naar hun (zelfbouw)woningen en werd de nieuwe school SC Delfland geopend. Aan de Ireneboulevard wordt al gebouwd aan de eerste projecten en ook in de omgeving van het station komen bijzondere plannen tot uitvoer. Ondertussen worden delen van de Abtswoudse Hof, in de omgeving van de Nijverheidsstraat, bouwrijp gemaakt.
 
Blijf op de hoogte
Volg voor meer informatie over Nieuw Delft - de plannen, woning- en kavelaanbod en actuele werkzaamheden - de website, Facebook, Twitter of Instagram van Nieuw Delft. U kunt zich via de homepage ook abonneren op de nieuwsbrief. Zo blijf u altijd op de hoogte van het laatste ontwikkelingen.
Reacties (0)

Uw e-mailadres wordt niet getoond op de website