Feest in de Spoorzone groot succes

23 januari 2018
Afgelopen zaterdag - 20 januari - was het Feest in de Spoorzone. Spoorzone Delft, ProRail, de gemeente Delft en Combinatie Crommelijn vierden samen met Delft en haar inwoners dat de grootste werkzaamheden in het Spoorzonegebied – de spoortunnel, Prinsenhofgarage en het Bolwerk – zijn afgerond. Bijna 1.700 hardlopers en lampionnenwandelaars bezochten de spoortunnel, de Prinsenhofgarage werd door meer dan 2.000 mensen bezocht en op het Bolwerk werden ruim 1.000 mensen geteld. Projectdirecteur Isidoor Hermans noemt het een geslaagd feest: “We hebben veel enthousiaste reacties ontvangen van Delftenaren. Van hardlopers die het gaaf vonden voor één keer door te tunnel te mogen rennen tot ouders van huttenbouwende kinderen in de Prinsenhofgarage.”
 

Spoortunnel

In totaal waren er vier recreatieve runs van 4,6 kilometer door de spoortunnel en één lampionnentocht. Wethouder Lennart Harpe gaf het eerste startschot, gevolgd door wethouder Raimond de Prez, regiodirecteur Helga Cuijpers, directeur stations Astrid Bunt (beide van ProRail) en burgemeester Marja van Bijsterveldt. Wethouder Ferrie Förster liep zelf mee: “Wat bijzonder om door een spoortunnel hard te mogen lopen. Een uniek evenement, superleuk om dit mee te mogen maken!”
 

Prinsenhofgarage

In de parkeergarage namen zo’n 1.500 bezoekers een kijkje. Daarnaast namen ruim 600 kinderen en hun ouders deel aan de verschillende workshops van het Science Centre. Zij bouwden hutten van bamboe, speelden pannavoetbal of deden mee aan de BMX-challenge. Ook in het Stadskantoor was het druk: daar deden zo’n 300 kinderen en jongeren mee aan de breakdancebattles en stemden ruim 200 mensen op hún favoriete foto. Ook op het speciaal aangemaakte Facebookevenement was er veel belangstelling. Vooraf haalden volgers vooral informatie op over de verschillende activiteiten, naderhand deelden de duizenden betrokken Facebookgebruikers vooral veel ervaringen en foto’s met elkaar en met Spoorzone Delft.
 

Omgeving Bolwerk

Zodra de schemering inviel verplaatsten de festiviteiten zich richting het Bolwerk. Verschillende buurtinitiatieven – de onthulling van het pijlermoment, het Stoepjesproject en het tulpenbollenveld – werden in het zonnetje gezet. Tijdens de spreekwoordelijke overdracht van Spoor naar Stad werd Platform Spoor uitgebreid bedankt voor hun inzet gedurende het project. Jannie van de Jagt van Platform Spoor: “Wij zijn blij dat er destijds bestuurders waren die ons als inwoners van Delft betrokken bij het project.” Daarna barstte het feest in de tent naast het Bolwerk pas echt los: de Mannen van Vermeer sloten deze feestelijke dag af.
 
Foto’s van het evenement zijn te bekijken op de Facebookpagina van Spoorzone Delft.
 
 
 
 
 
 
Reacties (7)

Paul Peppel

31.01.2018 om 14:39

Voor alle mensen die niet op de facebookpagina kunnen of willen komen, op de website Spoorzonegebied-delft.nl staan ook foto's van deze dag, deze zijn vrij te bekijken.

Michiel

24.01.2018 om 23:18

Peter, als je speciaal naar Delft komt check je toch eerst even de agenda? Daar stond duidelijk in dat de activiteiten op het Bolwerk pas 's avonds zouden beginnen. Ook de geplande activiteiten in de parkeergarage zijn precies zoal je ze beschrijft... Ik heb zelf meegedaan met de tunnelloop en vond het een fantastische ervaring!

Peter Zuyderwijk

23.01.2018 om 19:41

Ben het volledig met Bert Schotting eens. Het was helemaal niks! Begrijp ook niets van opmerkingen van communicatie spoorzone. Zelf heb ik 10 jaar in die bouwput zitten kijken en was ik enthousiast om op een feestelijke manier dit project af te sluiten. Omdat ik op zaterdag niet in de stad was, ben ik speciaal met mijn vriendin naar Delft gereisd. In de loop van de middag kwamen we op het station aan. Tussen het station en het "bolwerk" stond een party-tent waar verder niets aan de hand was. Doorgelopen over de spoorsingel. Kwamen allerlei mensen tegen die ziech afvroegen waar het feest/kinderactiviteiten waren. Op een bepaald moment bleek dat een van de terraria open was voor publiek, zonder dat dat erg duidelijk was zijn wij naar beneden gegaan naar de Prinsenhofgarage. Daar waren een aantal kinderen, ondersteund door hun ouders enthousiast met Lego enn bamboestokjes bezig. Ook toonden een aantal BMX-ers en surfplankers hun kunsten. Door de nagalm van deze activiteiten, was het daar erg onaangenaam. Doorgelopen naar het van Markenplein om naar de hardlopers te gaan kijken. Daar mochten we niet in.................! Gelukkig was Cafe 'Altijd gezelligheid' open. Kortom, wat een desillusie!!!!

Wim van de Poll

23.01.2018 om 16:55

Kan wel een openbare facebookpagina zijn, maar die wordt doorkruisd door een grote banner waarop je eerst moet aanmelden als Facebook lid. Wat ook ik dus in geen geval van plan ben. En door gemeente ook niet zou moeten worden gestimuleerd. Zet die foto's van het grote succes dus gewoon op de site zou ik adviseren

Communicatie Spoorzone Delft

23.01.2018 om 12:24

Hallo Jaap, Je kunt de foto's ook bekijken als je geen lid bent van Facebook, het is een openbare pagina. Hartelijke groet, Katja

Bert Schotting

23.01.2018 om 11:52

Feest in de spoorzone een groot succes. .............van wie komt deze opmerking ? Dan ben ik zeker, net als ''duizenden'' andere bewoners uit Delft Op een verkeerde plek geweest. Het was helemaal niets. Erg jammer.

jaap pontier

23.01.2018 om 11:47

Kunnen jullie de foto's en filmpjes die op Facebook staan ook op jullie site zetten. Ik heb geen Facebook en wil het ook niet, bij voorbaat dank.


Uw e-mailadres wordt niet getoond op de website