Fietspad Houttuinen - Hooikade geopend

08 september 2016

Sinds deze week fiets je snel en veilig van noord naar zuid via het nieuwe fietspad tussen het station en de Hooikade.  De route vormt een belangrijke schakel in de fietsverbinding tussen het centrum, het station en de TU-wijk. Via de onderdoorgang onder de Zuidwal vinden fietsers snel en veilig hun weg richting de TU en omgekeerd.

De route gaat van het Bolwerk naar de ondergrondse fietsenstalling bij het station, en vervolgens via de Westsingel onder de Constructiebrug en de Zuidwal door. Hier sluit de route aan op de Hooikade en zo kunnen fietsers hun weg richting TU Delft, het Science Park of andere wijken vervolgen. Om deze nieuwe verbinding mogelijk te maken is in 2011 de oude Constructiebrug vervangen door een nieuwe. Ook zijn er nieuwe kademuren aangebracht langs de Westsingel.

Maandag 5 september werd de route feestelijk geopend door wethouder Lennart Harpe, secretaris TU Delft Gert Jan Scheurwater, directeur Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft Isidoor Hermans en directeur CCL Rick Pattipeilohy.


 

 

 

 

 


 
 

 

 

Reacties (15)

Martijn

11.03.2018 om 00:27

Ik vind het nog steeds een lachertje dat er in het artikel staat dat je snel en veilig van noord naar zuid fiets via dit fietspad. Veilig is het zeker niet, er is nu al voor een 5e keer iemand in de gracht beland. Moet er soms eerst iemand overlijden voor er goede maatregelen worden genomen? Die paar plantenbakken die langs een gedeelte van dit fietspad staan zijn zeker niet afdoende. https://indebuurt.nl/delft/nieuws/112/vette-pech-door-harde-windvlaag-belandt-vrouw-in-de-ijskoude-gracht~49929/ https://www.ad.nl/delft/gracht-is-een-hel-voor-onzekere-fietsers~a4d660eb/

Dick Mastbergen

04.10.2017 om 12:20

Inmiddels is dit de belangrijkste verbinding station-TU wijk. Maar nu wordt deze verbinding zomaar afgesloten en de Hooikade opgebroken. Met grote chaos en gevaarlijke situaties vooral in de spits als gevolg. Kon dat nou echt niet wat beter geregeld worden? Fietsers weer vergeten en gedupeerd.

Martijn

30.08.2017 om 11:49

Er is nu daadwerkelijk een fietser in het water beland die er niet zelf uit kon komen. Worden er langs het fietspad nu eens hekjes geplaatst zoals ze wel staan aan de andere kant van het water (langs de trambaan)? https://www.ad.nl/delft/omstanders-redden-in-het-water-gefietste-vrouw-uit-westvest~a111bcf5/ https://twitter.com/RedactieD8/status/901884505849516033/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.ad.nl%2Fdelft%2Fomstanders-redden-in-het-water-gefietste-vrouw-uit-westvest~a111bcf5%2F

Gerrit van Straalen

10.12.2016 om 15:41

De tijdelijke lantaarnpalen langs dit fiets/voetpad hebben ca. 2 maanden gewerkt, toen werden ze vervangen door de definitieve lantaarnpalen en werden de tijdelijke lantaarnpalen verwijderd. De definitieve lantaarnpalen hebben nog steeds niet gewerkt (dec. 2016) waardoor de ochtendspits en de avondspits zich in het halfduister afspeelt en onnodig gevaarlijke situaties veroorzaakt voor fietsers en voetgangers. Worden uitgevoerde werkzaamheden niet door een instantie gecontroleerd? Dat mag toch verwacht worden.

L .va Rijt

12.10.2016 om 17:40

Waarom staan die grote witte zakken nog op de kade van het nieuwe fietspad? Waar worden die voor gebruikt?

Sophie

10.10.2016 om 10:14

*veiligheid gaat voor design

Sophie

10.10.2016 om 10:13

Ik vind dat er hekken moeten komen. Ik fiets elke ochtend deze route naar de TU, en het is levensgevaarlijk aangezien het super druk fiets verkeer voor studenten is, en je haast de sloot in fietst. En dan hebben we het nog niet eens over het moment wanneer het gaat vriezen, dan glij je echt letterlijk de sloot in. En makkelijk uit die sloot kom je niet... Denk dan ook aan oude mensen met een scootmobiel, dronken studenten die op het station arriveren en erin vallen, of er zo ingeduwd worden, of aan dieren zoals katten..kleine kinderen, als je even op je mobiel kijkt en niet oplet, Vooral op een station wat een belangrijke aanknopingspunt is moet het op zijn minst een beetje veilig zijn. Ten eerste design voor veiligheid, en het zal er vast heel mooi uit zien met hekjes. Ik vind het zeer onverantwoordelijk. Ik hoor dan ook al mijn medestudenten over deze route klagen dat ze het gevaarlijk vinden en bang zijn in het water te fietsen... Dat zie ik zelfs als géén- infrastructuur ontwerper....

Peter

17.09.2016 om 20:15

Het kan er goed druk zijn. Komt er nog een balustrade om te vermijden dat uitwijkende fietsers zo maar het water inrijden?

Delft voor ons allen

10.09.2016 om 08:14

Het wordt echt heel mooi. Natuurlijk is er overlast, maar onvoorstelbaar toch dat alles, op welke manier dan ook, doorgang kan vinden. Knap staaltje werk.

jan molema

09.09.2016 om 22:48

Echt heel fijn allemaal! Nu nog snel het laatste stukje Hooikade graag, opdat wij na jaren van stof en zand en straatvuil (en recentelijk twee overstromingen van ons huis!) voor altijd daarvan verschoond mogen blijven! Met groet aan de uitvoerenden van de plannen van Joan Busquets.

Renée

09.09.2016 om 20:01

Dit werd tijd, hoewel het nu weer op andere plekken de weg open ligt, is dit een grote stap vooruit. Nu Westvest/Phoenixstraat de Sebastiaanbrug, en Michiel de Ruyterweg en uiteindelijk ook de Spoorsingel, en Delft zal er zowel voor de fietser als het andere verkeer er fantastisch uitzien.

Johan

09.09.2016 om 19:48

Het is een goed idee en geeft op die plaats doorstroming aan fietsers wie gaat de onderdoorgang handhaven hang jongeren bedelaars neem onderdoorgang O D. De streep scheiding wegdeel niet mooie wit steentje en het voetpad langs water Westsingel fietsende studenten het water in. Want alles is gericht TU zo ook keerrail lijn 19 Laat wethouder Harper aandacht geven infrastructuur ondernemers! Van Delft Westlandseweg in plaats van 6 weken ond er hand 4 maanden en neem het rond rijden Sabastiaanbrug wel 4x openbaar vervoer vol over de brug. Het zal mooi worden volgens Architect, maar er veranderd voor je het weet om reden? Het komt een keer af en mooi.

hans

08.09.2016 om 12:19

ik zou het willen noemen het Houttuinenpad

Team Communicatie Spoorzone Delft

08.09.2016 om 11:03

De straatnaam voor het fiets-/voetpad voor het station is Houttuinen. Houttuinen loopt van het Bolwerk tot de Zuidwal.

Anton

08.09.2016 om 10:59

Heeft het fietspad ook een naam?


Uw e-mailadres wordt niet getoond op de website