Gelijkvloerse oversteek fietsers spoortunnel zuid

12 augustus 2016 - 12 augustus 2016
Update 28 juli 2016: Er is meer tijd nodig om de extra oversteek in het verlengde van de Nijverheidsstraat veilig in te richten en open te stellen. Fietsers en voetgangers kunnen vanaf vrijdag 12 augustus het zuidelijk deel van de spoortunnel gelijkvloers oversteken.
 
Extra oversteek
De extra oversteek wordt aangebracht ter hoogte van het Nijverheidsplein in het verlengde van de Nijverheidsstraat. Met deze route hebben fietsers en voetgangers een alternatief naast de oversteek met trap bij de Abtswoudseweg. De extra oversteek wordt geasfalteerd en sluit aan op de Engelsestraat.
 
De werkzaamheden voor het aanleggen van de oversteek zijn inmiddels gestart. Naar verwachting wordt de route op vrijdag 12 augustus opengesteld, of zoveel eerder als mogelijk wanneer de werkzaamheden gereed zijn.
 
Route
Fietsers vanuit de Papsouwselaan/Westlandseweg richting de Zuidwal bereiken de nieuwe oversteek via de Nijverheidsstraat en het Nijverheidsplein en rijden via de Engelsestraat richting de Zuidwal. Het fietspad tussen de Nijverheidstraat en de rotonde bij de Engelsestraat (deels Locomotiefpad) wordt versmald met barriers om te verduidelijken dat dit een voetpad is geworden.
 
Reacties (4)

kees

20.08.2016 om 23:01

Begrijp niet waarom het fietspad voor fietsenmaker Wijtman zo belachelijk lang is afgesloten. Is eindelijk het stukje richting Aldi weer open, zijn ze daar stukken vergeten te asfalteren. De fietsers hangen er maar een beetje bij in de spoorzone. Drukke fietsroutes worden maanden afgesloten waar voor auto's alles zo snel mogelijk wordt hersteld.

Smit

15.08.2016 om 14:05

Hallo, Prima die extra nieuwe doorsteek fietspad over de spoortunnel heen. Maar waarom is de oude mogelijkheid nu voor fietsers afgesloten met betonblokken en alleen voor voetgangers mogelijk ? Het nieuwe fietspad sluit aan op een smal tweerichtingsverkeerfietspad, erg druk nu uit alle richtingen op een haakse kruising, zeker als over een week ook alle studenten weer beginnen in Delft. Nu al een aantal bijna-ongelukken gezien, terwijl ik er alleen maar langskom met de fiets ! Ook lastiger om rechtsaf over te steken richting Zuidwal, auto heeft je later pas in de gaten ! Heroverweging waard !

Spoorzone Delft

01.08.2016 om 15:09

Beste heer Mulder, wij begrijpen uw teleurstelling. De belijning wordt deze week aangebracht, de uitvoering hiervan is afhankelijk van de weersomstandigheden. Daarnaast komen er aanvullende maatregelen zoals bebording. Wanneer dit alles gereed is kan het pad open.

Kees Mulder

29.07.2016 om 16:43

Als bewoner van de Engelsestraat betreur ik deze gang van zaken. Het fietspad is zo goed als klaar, alleen de belijning moet nog aangebracht worden. Het is me dus niet duidelijk waarom er meer tijd nodig zou zijn. Door middel van een brief is toch duidelijk gecommuniceerd dat het fietspad uiterlijk op 29 juli of zoveel eerder opengesteld zou worden. Met vriendelijke groet, Kees Mulder


Uw e-mailadres wordt niet getoond op de website