Nieuwe locaties fietsparkeren bij station Delft

28 januari 2015 - 30 april 2015

Vanaf 28 januari verandert het fietsparkeren in de omgeving van station Delft, ter voorbereiding op de ingebruikname van het nieuwe station. Dat gebeurt in fases, waarbij de stallingen aan de achterzijde verdwijnen en de nieuwe stallingen aan de voorzijde van het station in gebruik worden genomen. Er komt een ondergrondse fietsenstalling met 5.000 plaatsen, waar vandaan directe toegang is tot het nieuwe ondergrondse station. Daarnaast wordt de huidige bovengrondse stalling uitgebreid met 1.400 plaatsen, waarmee er in totaal straks ruim 8.700 fietsparkeerplaatsen zijn bij het station. Hiermee wordt de stallingsruimte flink uitgebreid want nu zijn er 7.300 fietsparkeerplaatsen.

Aanleg fietspaden, voetpaden en rijbanen
Ter voorbereiding op de ingebruikname van het nieuwe station per 28 februari, wordt vanaf 28 januari een klein deel van de fietsparkeerplaatsen aan de achterzijde opgeheven. Dat is nodig om fietspaden, voetpaden en rijbanen voor auto’s en taxi’s aan te kunnen leggen zodat het station straks goed bereikbaar is. Fietsenstallingen die worden opgeheven worden aangeduid met borden op de locatie.
 

De nieuwe ondergrondse fietsenstalling
De nieuwe ondergrondse fietsenstalling biedt plek aan 5.000 fietsen en er is 24 uur per dag toezicht. Het stallen is gratis en er geldt een maximale stallingsduur van 14 dagen.  Er is geen afgesloten/bewaakt gedeelte. In de toekomst is er ook een doorgaande fietsroute tussen het Westerkwartier en het centrum.

Tunnel Laantje van Mater
Vanaf 15 februari is ook de tunnel bij het Laantje van Mater open, om van de Coendersstraat naar het busplein en het station te komen.

Meer informatie is te vinden op deze site: www.spoorzonedelft.nl/fietsparkeren

Klik op de kaart om te vergroten

Reacties (47)

Frank

23.11.2015 om 19:57

Al jaren lang stond mijn fiets in een bewaakte fietsenstalling. Alles ging altijd prima. Tot nu, sinds de nieuwe fietsenstalling. Op 22-03-15 (zie eerder bericht) was er al een fiets van mij gestolen in deze stalling. En ook vandaag was het weer zover! Nog geen 8 maanden oud. Fiets keurig in het rek geplaatst met het slot vast aan de onderkant, zoals het hoort. Helaas, dit keer was mijn fiets gestolen tussen 7:15 en 17:30 uur. Ook was er nog 1 meneer wiens fiets gestolen was op hetzelfde moment. Wanneer komt er nou eens een bewaakte fietsenstalling!

Hans

24.09.2015 om 21:39

Die gratis stalling bij station Delft is een ramp ! Een forens kan er niet meer op vertrouwen dat hij zijn fiets in de stalling kwijt kan en mist daardoor regelmatig de trein doordat je soms wel een kwartier moet zoeken naar een vrij plekje. Buiten parkeren geeft een substantieel risico voor diefstal (in de stalling ook trouwens) en vernieling. Ik pleit voor een betaalde stalling met weer gewoon ouderwets toezicht zoals dat tot Maart 2015 het geval was.

babs

07.05.2015 om 20:27

Wat is de reden van het uitblijven van een bewaakt gedeelte om je fiets weg te zetten? Als het om het tegengaan van zwerfietsen is....? Wij, gebruikers van de voormalig bewaakte stalling waren niet de groep fietsers waren die overlast veroorzaakte door wildparkeren, maar worden nu wel geconfronteerd met deze gang van zaken. Klagen heeft geen enkele zin want de drie partijen (NS, NS-Fiets en gemeente Delft) wijzen naar elkaar.......heel ergerlijk dit! ik wil gewoon weer een bewaakte stalling en niet alleen toezichthouders die toezicht houden op de duur van de stallingsperiode.

keessie110

19.04.2015 om 21:03

Kan iemand mij vertellen waar ik bij het nieuwe station een OV-fiets kan huren? Dank alvast!

Monique

10.04.2015 om 18:22

Die bovengrondse stalling is inderdaad een ramp. Vandaag werd ik bovenaan de tijdelijke trap weggestuurd omdat de de ondergrondse stalling vol zou zijn. In de onderste rekken krijg ik mijn fiets niet omdat mijn stuur net te hoog is, deze komt niet onder de stang van de bovenste rekken door en in de bovenste rekken krijg ik mijn fiets niet omdat het mij absoluut niet lukt om mijn fiets zo hoog op te tillen. Uiteindelijk ben ik toch de ondergrondse stalling ingegaan (ik liet mij niet nog eens wegsturen) en vond daar binnen 2 minuten een plekje. Er komen toch met iedere trein mensen aan die hun fiets uit de ondergrondse stalling weghalen. Wanneer mensen moeten stallen in de bovengrondse stalling, zorg dan in ieder geval voor deugdelijke stallingsplekken waar iedereen zijn of haar fiets in kwijt kan.

Geert Bergsma

01.04.2015 om 22:52

Ook mijn fiets is vanmiddag 1 april in de nieuwe fietsenstalling gestolen. Goed op slot met kabel aan het slot aan het rek achterste rij, plek 245. Mooie Gazelle Eclipse. Balen dat er geen bewaakte stalling meer is. Vroeger waren er 2. Nu niet 1 meer. Politie geeft aan dat mensen van de stalling beelden moeten bekijken maar die krijg ik niet te pakken.

Christine

27.03.2015 om 14:52

na tien minuten naar een plaats in de fietsenkelder te hebben gezocht door naar de bovengrondse stalling. Wat een ramp is dat om daar je fiets in te zetten. Eerst een stoep af dan valt je fiets uit het rek en stoot je je hoofd. Ondertussen trein gemist. Na terugkomst vond ik mijn fiets omgevallen op de grond. Nu maar hopen dat er weer een bewaakte stalling komt. Hoop dat er weer een bewaakte stalling komt

Erwin

24.03.2015 om 20:55

Over de problemen en gestolen fietsen in de ondergrondse stalling is ook een topic op het NS forum: https://forum.ns.nl/op-station-17/ondergrondse-fietsenstalling-delft-11060

Franjk (2)

23.03.2015 om 15:58

Help, geef ons de betaalde fietsenstalling terug: - bewaking !! - fiets te stallen in vakantieperiodes - altijd plek (ik heb vrijdag mijn trein gemist omdat alle plaatsen vol waren). Klagen kan via NS klantenservice (030-751 51 55)

Monique

22.03.2015 om 23:12

Oproep aan degenen wiens fiets is gestolen, doe niet alleen aangifte bij de politie, meldt het ook bij de gemeente Delft en de NS. In een reactie in het AD geeft NS namelijk aan niet bekend te zijn met de klachten en ziet dan ook geen reden voor verandering (https://twitter.com/tweetkees/status/578839727266263040)

Frank

22.03.2015 om 21:17

Ruim 7 jaar had ik een abonnement gehad voor de bewaakte fietsenstalling. Alles ging altijd prima. Tot nu sinds de nieuwe fietsenstalling. Ook ik heb mijn nog geen jaar oude fiets keurig in het rek van de nieuwe stalling geplaatst. Helaas, vandaag is mijn fiets gestolen tussen 8:15 en 19:15 uur. Daarnaast kwam ik ook nog 2 andere vrouwen tegen in de fietsenstalling bij wie hun fiets op hetzelfde tijdstip gestolen was. Ook ik wil weer een bewaakte fietsenstalling!

Sonja

21.03.2015 om 00:31

Bijna 3 jaar een abonnement gehad voor de bewaakte fietsenstalling. Noodgedwongen heb ook ik mijn nog geen jaar oude fiets keurig in het rek van de nieuwe stalling geplaatst. Helaas, mijn fiets is gisteren tussen 12:00 en 16:15 uur gestolen. Graag weer een bewaakte fietsenstalling!

Eveline

17.03.2015 om 12:26

Toezicht is er dus niet! Ook mijn fiets is ook al gestolen uit de nieuwe fietsparkeergarage. En ik was die avond niet de enige. Hij stond ook netjes geparkeerd op een "bovenplaats" en stond zelfs met een extra kettingslot vast aan het fietsenrek. Ook ik ben afhankelijk van mijn fiets om van huis naar het station te gaan. Plaats aub weer snel een bewaakte stalling terug, want ik heb geen zin om regelmatig een nieuwe fiets te kopen!

Martijn

14.03.2015 om 16:20

Waaruit bestaat dan het toezicht als er binnen 1 week al 2 fietsen gestolen zijn? Waarom is er niet gekozen voor een bewaakte / betaalde stalling? Mijn fiets is zeker niet nieuw, maar ben er wel van afhankelijk om van station naar mijn werk te gaan. Ik neem maandag maar een lekker dik kettingslot mee.

Kim

11.03.2015 om 15:23

Mooi station geworden! Maar... Binnen een week na opening van de nieuwe ondergrondse fietsenstalling is mijn fiets al gestolen! Woensdagochtend netjes in een rek geparkeerd zoals het hoort. Afgelopen vrijdagavond kom ik terug, nergens te vinden! Fiets die er nog zo goed als nieuw uit zag is weg. Ik heb drie kwartier rondgelopen en de rekken uitgekamd... een andere man was ook aan het zoeken omdat de fiets van zijn vrouw weg was. En dat in een stalling met toezicht... Waarom komt er geen (betaalde) bewaakte stalling meer? Dat is goedkoper dan een nieuwe fiets kopen!

Nienke

10.03.2015 om 17:23

Het fietspad ten westen van het spoor is ondertussen ook afgesloten (incl tijdelijke overgang van het spoor). Komt er een andere (tijdelijke) snelle toegang tot de nieuwe fietsenstalling vanaf de zuid-west kant van het spoor?

Nico

07.03.2015 om 18:23

Ten aanzien van het plaatsen van de hekken langs de Spoorsingel rijst bij mij de vraag hoe vanaf de Hugo de Grootstraat, Havenstraat te voet of met de fiets naar bv de binnenstad te komen. Als ik het goed las wordt de ghele Spoorsingel met hekken afgezet. Voor mensen met kinderwagens e.d. lijkt mij dit zeer onwenselijk.

Anna

02.03.2015 om 11:16

Ik ben helemaal met Daphne eens. De bovengrondse fietsenrekken aan de voorzijde zijn echt niet handig! te dicht op elkaar, te lage gootjes voor de wielen - dat de meeste fietsen onherroepelijk met het stuur botsen, plekken niet bruikbaar zijn, of fietsen beschadigd raken. Hopelijk komen er nieuwe fietsenrekken.

Daphne

01.03.2015 om 21:16

Ik vestig al mijn hoop in de ondergrondse fietsenstalling! De bovengrondse fietsenrekken aan de voorzijde lijken gemaakt voor mensen van 2 meter 20 met kinderfietsjes. Dwz, de onderste laag is zo laag dat mijn fiets er niet tussen past (ik ben 1.75 met een heel doorsnee maatje fiets). Bovendien staan de beugels zo dicht naast elkaar dat de meeste fietsen onherroepelijk met het stuur botsen, plekken niet bruikbaar zijn, of fietsen beschadigd raken. De bovenste laag is zo hoog dat mijn voorwiel er niet bij kan waardoor ik de fiets er dus niet in kan 'rijden' maar hem met brute kracht moet optillen en dan in die smalle gleuf zien te mikken. Niet te doen als je ook nog een laptoptas en handtas bij je hebt of iets minder gespierd bent aangelegd of rugklachten hebt. Niet alleen vrouwonvriendelijk, ik zou zeggen: mensonvriendelijk. Ik onderschrijf daarnaast voorgaande reacties: ook ik heb in Delft een fiets om mee van het station naar mijn werk te gaan en 's avonds weer terug. Ik woon niet in Delft en heb geen andere logische plek om mijn fiets achter te laten. Bij vakanties van langer dan 2 weken zou het fijn zijn als er een oplossing komt, bijvoorbeeld de mogelijkheid om 'ontheffing' van de 14-dagentermijn aan te vragen, een speciale langparkeersticker met vervaldatum voor op de fiets, o.i.d. Verder een mooi station hoor!

Monique

27.02.2015 om 21:48

Scooters kunnen volgens mij ook in de ondergrondse stalling worden gestald. Volgens het bedrijf wat de fietsenrekken heeft geleverd, zijn er in de nieuwe ondergrondse stalling 4400 plaatsen voor gewone fietsen en 600 voor OV-fietsen, buitenmodel fietsen, bakfietsen, brommers en scooters. http://www.jankuipers-nunspeet.nl/nieuws/fietsenstalling-4400-plaatsen-spoorzone-delft/1 Gewoon even kijken volgende week dus.

lisa

27.02.2015 om 21:30

Waar kan ik mijn scooter parkeren

Monique

27.02.2015 om 19:59

@Gaby Op de NS website onder informatie over bemenste fietsenstalling is een restitutie formulier te vinden voor een jaarkaart fietsenstalling. Zie http://www.ns.nl/binaries/content/assets/NS-fiets/downloads/restitutie_formulier_jaarkaart_6-mnd.pdf Hiermee en met de 2014 jaarkaart die je bij het afsluiten van je jaarabonnement hebt ontvangen, kun je naar de beheerders van de fietsenstalling gaan en vervolgens kun je volgens de aanwijzingen op het restitutieformulier je geld terug vragen.

Vicky

26.02.2015 om 22:04

Hoe moet ik fietsen naar het nieuwe station fietsgarage vanuit het Westerkwartier?

A.B. Olee

25.02.2015 om 09:29

Ik zag tot mijn verbazing dat die 1400 nieuwe bovengrondse fietsenrekken van hetzelfde type zijn als die 2300 bestaande rekken. Die zijn echter uitermate onhandig (te dicht op elkaar, te lage gootjes voor de wielen - die daardoor makkelijk uit de rekken vallen als je de fiets erin rolt, etc. Bij elkaar een boel redenen om ze niet te willen.). Waarom is er voor dit zelfde type gekozen? Het was toch al wel bekend dat deze fietsrekken niet geschikt zijn? Althans, ik kan me niet voorstellen dat ik de eerste ben die er iets over opmerkt.

Marij

23.02.2015 om 14:02

En waar kun je een OV-fiets huren of komt dat te vervallen?

Gaby

22.02.2015 om 10:18

In september 2014 heb ik een jaarabonnement aangeschaft voor de bewaakte fietsenstalling zoals deze nu is. Ik heb betaald tot 31 augustus 2014. Maar nu lees ik hier dat de NS het geld zal restitueren. Tot op heden heb ik daar geen informatie over gezien/ontvangen. - Hoe krijgt men het geld terug? Waarom mensen het volle bedrag laten betalen als je weet dat er plannen zijn om op 28 februari de bewaakte stalling te sluiten...? Ik heb bij aanschaf van het abonnement nog gevraagd naar de plannen voor de nieuwe bewaakte fietsenstalling, omdat ik anders geen jaarabonnement aan zou schaffen. Er werd me gezegd dat het abonnement gewoon overgedragen kan worden, naar de nieuwe bewaakte fietsenstalling. Maar die blijkt nu voor iedereen gratis te zijn. Niet erg netjes dat daar geen correcte informatie over gegeven wordt!

Frank W. Kooistra

21.02.2015 om 13:30

Zoals het er nu naar uit ziet is , en gaat, het laantje van Mater voorlopig niet open. Dus er is geen makkelijke route van de Coenderstraat naar het busplein. De trap bij perron 1 op, bij het voormalige GWK de trap naar beneden.

Johan

14.02.2015 om 14:50

Wanneer wordt de fietsenstalling opgeheven die rechtsonder buiten het kaartje valt, dus langs het spoor aan de overkant van de Pr. Irenetunnel? @Team Communicatie Aangezien de ondergrondse stalling een maximale stallingsduur heeft van 14 dagen, in welke stalling mogen fietsen dan wél worden geplaatst tijdens vakanties?

Jan

12.02.2015 om 14:32

Wat kunnen mensen tocht zeuren.!

Monique

11.02.2015 om 21:33

Lekker handig dat maximaal 14 dagen stallen. Waar moet iedereen dan zijn fiets laten tijdens de vakanties? Zorg dan tenminste voor een lang stallen gedeelte, desnoods betaald. Zeer klant vriendelijk allemaal (niet dus) .

kees

11.02.2015 om 12:56

De fietsroutes staan nu mooi op een kaartje maar hoe kom je straks van Westlandseweg (wijtman fietsen) bij de Coendersstraat. Hoe lang kan je nog over de Irenetunnel heen? Die routes gaan waarschijnlijk ook op de schop door sloop en bouwwerkzaamheden maar dar is geen enkel duidelijkheid over. Misschien handig om ook de fietsroutes vanaf een verder punt aan te geven dan alleen in de directe omgeving van het station inclusief een tijdsplanning wanneer welke routes niet meer beschikbaar zijn. Jammer dat het fietspad van Hooikade naar nwe fietsenstalling nog niet klaar is en ook nog lang op zich laat wachten. Foutje in de planning!

Koen

11.02.2015 om 12:30

De stallingen aan de zuidzijde worden opgeheven, maar gelukkig krijgen we er de stalling met toezicht er voor terug. Ben ook blij met de coaches die onverlaten zullen helpen goed gebruik te maken van de mogelijkheden :) Wat ik me wel af vraag is of de bovengrondse stallingen aan de noordzijde (met totaal 3.700 plaatsen) nu een permanente of tijdelijke stalling is. Want de ondergrondse stalling lijkt me met 5.000 plaatsen niet genoeg...

Team Communicatie

11.02.2015 om 00:00

De maximale stallingsduur in de ondergrondse stalling is inderdaad 14 dagen, en dat geldt voor iedereen. Helaas is het dus niet mogelijk om fietsen tijdens vakanties te laten staan. In de ondergrondse stalling is een systeem ingebouwd op iedere stallingsplek, dat registreert hoe lang een fiets er staat.

Er komt inderdaad een overgangsperiode, NS informeert haar de gebruikers van de bewaakte staling hierover.

Naar verwachting worden er dit jaar nog woningen gebouwd in de nieuwe Coendersbuurt. Aan de voorzijde komt inderdaad een park, maar dat wordt meegenomen in de gebiedsontwikkeling op deze plek. Aan de achterzijde/Coenderstraat komt ook een parkje met daaronder een fietsenstalling.

Monique

10.02.2015 om 23:19

Ook ik zou graag weer een betaald / bewaakt gedeelte in de nieuwe fietsenstalling hebben. Er wordt aangegeven dat in de nieuwe ondergrondse fietsenstalling 24 uur per dag toezicht is, maar hoe hou je in vredesnaam een zo'n grote stalling voor 5000 fietsen de hele dag goed in de gaten? En ik heb dezelfde vraag als Astrid. Loop ik het risico dat mijn fiets tijdens mijn vakantie wordt verwijderd omdat deze er dan langer dan de maximale stallingsduur van 14 dagen staat? En hoe wil men dit uberhaupt gaan controleren in een stalling voor 5000 fietsen? @Frank Volgens mij hoorde ik gister één van de medewerkers van de bewaakte stalling tegen iemand die dit vroeg, zeggen dat ze nog een week na de opening van de nieuwe fietsenstalling open zouden blijven. Dat geeft iedereen nog even de tijd om hun fiets daar weg te halen.

Astrid

10.02.2015 om 21:33

Ik fiets van station Delft naar de TU Delft waar ik werk, en dan terug in de avond waar ik mijn fiets stalt op de station, en dan de trein neemt naar huis. Met en maximum stallings duur van 14 dagen, waar moet ik dan mijn fiets stallen als ik op vakantie gaat en mijn werkfiets niet gebruikt?

Frank

10.02.2015 om 17:19

de oude bewaakte fietsenstalling wordt op hetzelfde moment gesloten als de nieuwe opent (op zaterdag 28 febr). Is er geen overgangsperiode of moet ik die dag naar Delft komen om mijn fiets te verplaatsen.

De buurman van de zijkant

10.02.2015 om 16:41

jammer dat er geen betaald fietsparkeren meer terugkomt straks. Ik denk dat velen met mij liever betalen voor een "sloopveilige" plek met behulpzame medewerkers dan het risico lopen dat je fiets weg of beschadigd is. Ik hoop dat dit nog wordt aangepast, beter ten halve........

De buurvrouw van de overkant

10.02.2015 om 12:01

Ik dacht dat er een park zou komen op de plek waar nu de bovengrondse fietsenstalling aan de voorkant van het station wordt uitgebreid? En als dit een tijdelijke situatie is, waar moeten deze fietsen dan geparkeerd worden als dit weer wordt opgeheven? En wanneer worden in dit gebied de eerste woningen gebouwd? Dank alvast voor de informatie!

Marije

09.02.2015 om 15:25

jammer dat er geen betaald fietsparkeren meer is straks. Ik betaal liever wat om de chaos van de parkerende studenten ea te ontlopen. Verder hoop ik dat er voldoende geschikte rekken zijn in de bewaakte stalling. Ik ben fysiek niet in staat om mijn fiets op de bovenste rekken te krijgen en in de onderste past hij vaak niet (nu zijn er in de bewaakte stalling achterin enkele rekken voor bredere en hogere sturen).

Team Communicatie

06.02.2015 om 10:44

De bewaakte fietsenstalling wordt inderdaad opgeheven. NS zal de resterende maanden restitueren. De nieuwe ondergrondse stalling is niet bewaakt/tegen betaling, maar is gratis en er is 24 uur per dag toezicht.

Team Communicatie

06.02.2015 om 10:42

Er gaat ook al een nieuwe fietsenstalling open per 14 februari, naast de huidige bovengrondse stalling. In de periode 30 januari-14 februari zijn er dus even iets minder plaatsen (300) maar vanaf 14 februari is er dus een flinke stijging.

Pooya

05.02.2015 om 11:52

Tijdelijk Taxi standplaats is ongeveer voor 15 taxi's? of geen idee hoveel taxi's Delft heeft!

E Naarding

03.02.2015 om 19:33

Ook maar even een practische vraag dan. Op dit kaartje is te zien dat jullie de komende maand (nu al) allemaal fietsstallingen dicht doen, maar de nieuwe gaat nog niet open voor 28 februari? Dat gaat niet he. Het is op dit moment achter het station een chaos met veel te veel fietsen. Is er verder in de toekomst helemaal geen fietsenstalling meer beschikbaar aan de achterzijde? Er komen ook mensen van die kant hoor. Ook zetten veel bewonders uit de omgeving hun fietsen daar nu neer omdat er verder in de wijk alleen auto-parkeerplaatsen zijn.

Jody

03.02.2015 om 14:21

De bewaakte fietsenstalling wordt opgeheven, maar er zijn veel abonnementshouders met een abonnementsduur van 1 jaar. Aangezien de stalling op 28 februari wordt opgeheven, krijgen wij dan van de resterende maanden ons geld terug?

Team Communicatie Spoorzone Delft

27.01.2015 om 14:20

Laantje van Mater is toegankelijk vanaf 15 februari. Vanaf die datum stoppen de stads/streekbussen aan de voorzijde, het nieuwe busplein. NS-bussen stoppen tijdens de buitendienststelling van 22-28 februari op het 'oude'busplein, dus Nijverheidsplein. Alles blijft dus goed bereikbaar.

b m van wely

27.01.2015 om 12:37

Is er met het nieuwe fietsenstallingsplan wel rekening gehouden met ouderen en minder validen, die hun fiets willen stallen?

Monique

26.01.2015 om 22:26

Even een practische vraag. Waar gaan de NS bussen stoppen in de periode 22 t/m 27 februari? Is dat al op het nieuwe busplein aan de voorkant? Zo ja, waarom is dan de nieuwe ondergrondse fietsenstalling en dat Laantje van Mater nog niet open per 22 februari? Momenteel stal ik mijn fiets in de bewaakte fietsenstalling in de van Gend en Loos loods aan de achterzijde van het huidige station. Deze wordt dus per 28 februari opgeheven. Wanneer de NS bussen aan de voorkant stoppen moet ik dus naar de achterkant zien te geraken, maar dat Laantje van Mater is dan nog niet open dus die kan ik niet gebruiken om naar de achterkant te komen. In die nieuwe ondergrondse fietsenstalling kan ik nog niet terecht, want die gaat ook pas per 28 februari open. Zijn de huidige perrons en/of de hoge trap over de spoorlijn dan nog wel toegankelijk om naar de achterkant van het station (en mijn fiets) te komen. Of is dit dan al afgesloten omdat er toch geen treinverkeer is?


Uw e-mailadres wordt niet getoond op de website