Weekend/nachtwerkzaamheden Van Bleyswijckstraat

02 september 2017 - 03 september 2017
In het weekend van 2/3 september wordt er gewerkt aan de aansluiting van het nieuwe HTM onderstation voor de tram bij de Van Bleyswijckstraat/Westlandseweg.

Het oude onderstation aan de Westlandseweg is inmiddels gesloopt om de aanleg van de Nieuwe Gracht mogelijk te maken. Het nieuwe onderstation aan de Van Bleyswijckstraat is ingericht en klaar voor ingebruikname. De ingebruikname moet ’s nachts gebeuren wanneer de tram niet rijdt, en staat nu gepland voor de nacht van 2 op 3 september a.s.
 
Voorbereidingen en nachtwerkzaamheden 2/3 september
Ter voorbereiding wordt er op zaterdag 2 september overdag gewerkt. Vanaf 16.00 uur wordt de inrit van het SC Delflandcollege open gegraven om later kabels te leggen. Tussen 16.00 uur en circa 01.00 uur worden voorbereidende kabelwerkzaamheden uitgevoerd. Direct nadat de laatste tram is gepasseerd, wordt de bovenleiding uitgeschakeld en kunnen de kabels worden omgelegd. De verwachting is dat deze werkzaamheden tot circa 5.00 uur duren. De bovenleiding wordt dan ingeschakeld, zodat rond 6.00h de eerste tram weer kan passeren. Vanaf 9.00 uur wordt de inrit van het SC Delflandcollege weer dicht gestraat en in de loop van de middag zullen de werkzaamheden gereed zijn. In de nacht kunt u hinder ondervinden van bouwlampen en (rail)voertuigen. Alle werkzaamheden die geluidsoverlast veroorzaken vinden plaats voor 22.00 uur of na 09.00 uur.
 
Verwijderen tijdelijke onderstation
In eerste instantie was het de bedoeling om het tijdelijke onderstation nog 2 weken stand-by te houden na ingebruikname van het nieuwe onderstation. Daarna zou het, wederom in de nacht wanneer de tram niet rijdt, losgeknipt en aansluitend verwijderd worden. Met het oog op de aanstaande buitendienststelling van het tramspoor op de Phoenixstraat is besloten hem te laten staan tot begin oktober. In deze week rijdt er namelijk geen tram in Delft i.v.m. de werkzaamheden aan het tramspoor op de Phoenixstraat. Zodoende kan het tijdelijke onderstation overdag losgeknipt en afgevoerd worden, met minder hinder voor de omgeving. Het herstel van de parkeervakken aan de Van Bleyswijkstraat vindt direct daarna plaats.
 
Planning 
 
Weekend 2/3 september Testen en in bedrijf stellen nieuw onderstation
4 t/m 29 september Testfase nieuw onderstation (mobiel onderstation stand-by)
2 t/m 6 oktober Verwijderen tijdelijk onderstation
 
Reacties (3)

Team Communicatie Spoorzone Delft

04.09.2017 om 10:09

De tram rijdt vanaf 10 oktober op het definitieve tracé op de Phoenixstraat. Voor mensen die de nieuwsberichten van de spoorzone direct in hun mailbox willen hebben: schrijf je in voor de emailnotificaties op www.spoorzonedelft.nl/notificaties

Anton

04.09.2017 om 08:25

En wanneer rijdt de tram op het definitieve tracé aan de Phoenixstraat?

J.P. de Vette

01.09.2017 om 17:53

Gaarne regelmatige toezending van dergelijke mails.


Uw e-mailadres wordt niet getoond op de website