Inrichting Coenderstraat deel Westerstraat-Buitenwatersloot

31 mei 2017 - 29 september 2017
Vanaf woensdag 31 mei starten de werkzaamheden voor de definitieve inrichting van de openbare ruimte op de Coenderstraat op het deel tussen de Buitenwatersloot en de Westerstraat. Vanaf dan geldt op de Coenderstraat (het nieuwe geasfalteerde deel) eenrichtingverkeer van zuid naar noord (vanaf de Ada van Hollandstraat in de richting van het Bolwerk). Vanaf dinsdag 6 juni 07.00 uur vervallen ook tijdelijk de parkeerplaatsen.
 
Inrichting openbare ruimte Coenderstraat deel Buitenwatersloot-Westerstraat
De werkzaamheden bestaan uit het aansluiten van de woningen op de nieuwe riolering, het verwijderen van het oude riool en waterleiding en het aanbrengen van het asfalt en de klinkers. Het werk wordt in twee delen opgeknipt. Eerst wordt alleen gewerkt aan de kant van de Buitenwatersloot, waarbij circa 10 parkeerplaatsen komen te vervallen. Vanaf ongeveer medio juni wordt ook op het deel aan de kant van de Westerstraat gewerkt en vervallen nog eens 6 parkeerplaatsen. Het grootste deel van het werk wordt deze zomer afgerond, en in het najaar worden de bomen geplant.
 
Bereikbaarheid voetgangers/fietsers
Panden blijven bereikbaar voor voetgangers. Fietsers kunnen in twee richtingen gebruikmaken van de doorgaande weg.
 
Coenderstraat eenrichtingverkeer van zuid naar noord tot en met oktober 2017
Voor autoverkeer is het op de Coenderstraat vanaf woensdag 31 mei alleen nog mogelijk om van zuid naar noord te rijden (vanaf Ada van Hollandstraat richting Bolwerk). Het verkeer rijdt hier op het nieuwe geasfalteerde deel. De taxistrook en de kiss&ridestrook zijn bereikbaar via de Raamstraat. Vanaf oktober dit jaar is de Coenderstraat helemaal klaar en is dit de hoofdader voor autoverkeer van noord naar zuid en omgekeerd. In de nieuwe situatie komen er weer parkeerplaatsen terug
Reacties (0)

Uw e-mailadres wordt niet getoond op de website