Riolering en openbare inrichting Westvest

23 januari 2017 - 28 april 2017
Maandag 23 januari wordt gestart met de werkzaamheden aan de riolering op de Westvest aan de kant van de Zuidwal. Hierdoor is er op dit gedeelte geen verkeer mogelijk. Aansluitend op het werk aan de riolering wordt de openbare ruimte definitief ingericht. 
 
Riolering en inrichting openbare ruimte 
De Westvest is op het grootste deel al voorzien van nieuwe riolering en een nieuwe openbare inrichting. Nu wordt gestart met het laatste deel, dat loopt vanaf Westvest 147 (‘Tegelmagazijn’) tot en met de kruising met de Zuidwal. De werkzaamheden aan het riool duren naar verwachting tot eind februari. Aansluitend op de werkzaamheden voor de riolering wordt de openbare ruimte definitief ingericht met de nieuwe bestrating voor het voetpad en het fietspad, kolken en plantvakken. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind april gereed.
 
Geen verkeer mogelijk
Tijdens de werkzaamheden is er op het deel vanaf Westvest 147 t/m de hoek Westvest – Kethelstraat geen verkeer mogelijk, met uitzondering van voetgangers. Verkeer met bestemming Westvest 1 t/m Westvest 147 (incl. de toegang naar de parkeergelegenheid van Westvest 147) moet gebruik maken van de route Binnenwatersloot en de ventweg Westvest. Fietsers moeten afstappen of omrijden via de Lange Geer.
 
Reacties (7)

Peroni

30.01.2017 om 14:30

Bedankt voor de reactie. Wat wel vreemd is de volgende opmerking "Voor de Westvest is hierop geen wens naar voren gekomen" . Als jullie de bewoners niet vragen naar de behoefte hiervan dan is dit besluit erg makkelijk genomen. Het lijkt mij dat als dit wordt besloten dat dan eerst de bewoners wordt gevraagd of hier behoefte aan is. Bij mij is die zeker echter ik kan niet voor anderen spreken. Ziggo zal altijd nee zeggen want die behouden liever hun monopolie op de markt.

Team Inrichting Openbare Ruimte Spoorzone Delft

30.01.2017 om 14:09

Beste Peroni, vanuit het project wordt een 4-wekelijks overleg georganiseerd met alle netbeheerders binnen projectgrenzen. In dit overleg is in augustus vorig jaar de vraag gesteld of een ieder binnen haar eigen organisatie en netwerk na wil gaan welke werkzaamheden zij nog wil uitvoeren, voordat wij als project de openbare ruimte netjes dichtmaken. Het betreft dus geen schriftelijke vraag aan Reggefiber, maar een actiepunt uit een regulier overleg. Voor de Westvest is hierop geen wens naar voren gekomen. Dit betekent echter niet dat er niets meer aangelegd kan worden, maar alleen dat de netbeheerder een win-win moment laat gaan en in de toekomst zelf aan de lat staat voor het weer netjes dichtmaken van de openbare ruimte. Dit zou uiteraard zeer onwenselijk zijn, maar het is helaas niet mogelijk om netbeheerders nu af te dwingen die investering te maken.

Peroni

30.01.2017 om 11:54

Ik heb Reggefiber aangeschreven of zij inderdaad een bericht van jullie hebben gehad wat betreft werkzaamheden op de Westvest om glasvezel aan te leggen. Nieuwbouw glasvezel heb ik niks aan daar woon ik namelijk niet. Ben benieuwd of Reggefiber de aanvraag daadwerkelijk heeft gehad . Ik kan me namelijk niet voorstellen dat er niemand van de monopolist Ziggo af wil :-) Besides Delft pretendeert een kennis stad te zijn maar dat blijkt dus niet aangezien men niet met de tijd meegaat. Wat als Reggefiber niet is aangeschreven en alsnog werkzaamheden wil uitvoeren?

Team Inrichting Openbare Ruimte Spoorzone Delft

29.01.2017 om 18:03

@ Wendy: het gaat hier om Stedin, Evides, KPN, Ziggo, Tele 2, British Telecom, Breedband Delft, Gasunie, Reggefiber, ProRail, HTM, Gemeente Delft en TU Delft. Ook BAM infra, BAAS en Volker Wessels Telecom nemen deel aan dit overleg als huisaannemers van de verschillende netbeheerders. Overigens voorziet Reggefiber wel alle nieuwbouw in de Spoorzone van glasvezel. Hiervoor is aan de Van Bleyswijckstraat een nieuw verdeelstation gebouwd (zogenaamd POP-station).

Wendy

28.01.2017 om 16:53

Ik kan me niet voorstellen dat geen enkele netbeheerder glasvezel wil aanleggen in Delft. Wie zijn al die netbeheerders?

Team Inrichting Openbare Ruimte Spoorzone Delft

28.01.2017 om 11:41

Beste David, voorafgaand aan de start van de herinrichting vorig jaar is aan alle netbeheerders gevraagd welke werkzaamheden zij nog uit willen voeren op de Westvest. Daaruit is gebleken dat er geen aanvullende (glasvezel)infra wordt aangelegd.

David

28.01.2017 om 10:21

Wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om meteen glasvezelinfra aan te leggen?


Uw e-mailadres wordt niet getoond op de website