Gewijzigde route bouwverkeer

04 februari 2016
De route voor het bouwverkeer en de hulpdiensten ten noorden van de Kampveldweg wordt gewijzigd. Er wordt een extra entree gemaakt, zodat het bouwverkeer minder hinder vormt voor het overige verkeer op de Kampveldweg.
 
Gecombineerde in- en uitrit
Het noordelijk bouwterrein bij de Kampveldweg heeft nu nog een gecombineerde in- en uitrit, waarbij het bouwverkeer dat het terrein verlaat vaak achteruit moet steken onder begeleiding. Door de bouw van toerit noord van de tunnel, binnenkort de bouw van het dienstengebouw en de tunnel onder de Kampveldweg neemt het aantal transporten toe en wordt de druk op de Kampveldweg groter. Het overige verkeer wordt op deze locatie teveel gehinderd door het achteruit steken van de transporten.
 
Nieuwe entree bouwterrein
Om deze situatie te verbeteren wordt de route van het bouwverkeer en de hulpdiensten gewijzigd. Bouwverkeer verplaatst zich vanaf de Ruys de Beerenbrouckstraat naar het J.C. van Markenplein, rijdt tegenover de Zocherweg het bouwterrein op – via een nieuwe entree - en verlaat de bouwplaats via de bestaande uitgang aan de Kampveldweg. Door deze route te rijden wordt het bouwverkeer beter verdeeld en wordt niet achter- , maar vooruit het bouwterrein afgereden.
 
Tijdens een bewonersbijeenkomst in april 2015 is de nieuwe route en entree besproken met omwonenden van het J.C. van Markenplein. Omwonenden hebben tijdens deze bijeenkomst ingestemd met deze maatregel.
 
Uitvoering
Voor het maken van de nieuwe entree vervallen er drie parkeerplaatsen, er komt verharding richting het bouwterrein en er wordt een hek geplaatst, zodat de entree afgesloten kan worden. Aan de inrichting van het J.C. van Markenplein verandert niets. Het eenrichtingsverkeer, de drempels en de maximum snelheid van 30 km/u blijven gehandhaafd. De chauffeurs zijn geïnstrueerd om stapvoets te rijden.
 
Duur
De werkzaamheden om deze route mogelijk te maken worden z.s.m. uitgevoerd, waarna het bouwverkeer en de hulpdiensten er direct gebruik van zullen maken. Zo lang er nog grote transporten plaatsvinden blijft deze route gehandhaafd. Wanneer de route opgeheven kan worden, herstelt de aannemer de locatie weer in oorspronkelijke staat. 
 
Reacties (0)

Uw e-mailadres wordt niet getoond op de website