Molen vol smaak

19 juni 2014

Kistje Vol Smaak wil het molenpakhuis gebruiken voor de distributie van hun kistjes vol groente en fruit en, samen met Delftse Waar en DOEL, een winkel met streekproducten exploiteren in de molen – op z’n vroegst vanaf half 2015. De eigenaar van molen De Roos, de Vereniging De Hollandsche Molen, heeft met Kistje Vol Smaak een huurintentieverklaring ondertekend.

Restaureren en renoveren
Voor deze plannen is het nodig dat De Roos wordt gerestaureerd en gerenoveerd. Wegens werkzaamheden in de spoorzone – waardoor de molen ook tijdelijk is verplaatst – is de molen lange tijd niet onderhouden. Nu de rust is teruggekeerd, bereidt De Hollandsche Molen grootschalige werkzaamheden voor.

Meel malen
Eind dit jaar wordt het molenpakhuis gerenoveerd en gebruiksklaar gemaakt. In 2015 wordt het onderste deel van de molen gerestaureerd, waarbij ook het interieur onderhanden wordt genomen. Daarna is de molen weer maalvaardig en kan deze zijn eigen meel malen. Het voorbereidende proces van het verkrijgen van financiering, de vergunningen en het betrekken van de uitvoerders is op dit moment in volle gang.

Op zaterdag 28 juni, de Westlandse Molendag, presenteert Kistje Vol Smaak haar plannen bij de molen.

Reacties (1)

Kistje vol Smaak!

19.06.2014 om 19:44

Goeie titel! We hopen en denken dat de molen al dít jaar weer gaat malen zelfs. Alle info vind je op www.delftsemolen.nl


Uw e-mailadres wordt niet getoond op de website