Weekendwerkzaamheden spoortunnel 24/25 oktober

24 oktober 2015 - 25 oktober 2015

Voor de bouw van de tweede tunnelbuis voor de spoortunnel voert de aannemer werkzaamheden uit bij de tunnelinrit zuid (bij de Engelsestraat) en noord (bij DSM). Het werk gaat dag en nacht door omdat er veel werkzaamheden zijn die niet uitgevoerd kunnen worden wanneer de trein rijdt, zoals het uittrillen van damwanden en het plaatsen van hekwerk langs de spoorbaan.

Werkzaamheden tunnelinrit zuid (ter hoogte van Engelsestraat)
In de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 oktober wordt om 02.00 uur gestart met het losbranden van de staalconstructies van de damwanden bij de tunnelinrit zuid in Delft, ter hoogte van de Engelsestraat. Het afvoeren van deze staalconstructies gebeurt met vrachtwagens. Rond ca. 09.00 uur wordt gestart met het uittrillen van de damwanden, wat kan zorgen voor overlast van geluid en trillingen. Het verwijderen van de damwanden neemt 30 uur in beslag en duurt tot zondag 25 oktober in de middag.

Werkzaamheden tunnelinrit noord (bij DSM)
Op zaterdag 24 oktober start de aannemer rond 09.00 uur op de locatie tunnelinrit noord in Delft (bij DSM) met het verwijderen van de staalconstructies van de damwanden. Deze worden ook weer afgevoerd met vrachtwagens. Deze werkzaamheden duren tot ca. 19.00 uur. Aansluitend worden er hekken geplaatst, wat duurt tot ongeveer 11.00 uur de volgende ochtend.

Reacties (3)

Ada Haasnoot

25.10.2015 om 16:51

De werkzaamheden van Combinatie CrommeLijn (zuidelijke toerit van de spoortunnel) zijn afgerond. In de spoortunnel zelf vinden nog wel werkzaamheden plaats, zoals inspecties en regulier onderhoud. Omwonenden ondervinden hiervan geen hinder.

Ada Haasnoot

25.10.2015 om 08:34

Update damwanden uittrillen bij de zuidelijke toerit van de spoortunnel: we zijn nu iets minder dan 22 uur bezig en de prognose was 30 uur. Nog 20 planken / een uurtje of 6 te gaan.

Ada Haasnoot

24.10.2015 om 07:28

Aan alle omwonenden en belanghebbenden in de Spoorzone Delft. Voor de actuele stand van zaken m.b.t. de werkzaamheden rond de toerit Zuid (vlakbij o.a. de Engelsestraat, Jupiterweg en Minervaweg) en het uittrillen van de damwanden kunt u de facebookpagina 'CrommeLijn' raadplegen.


Uw e-mailadres wordt niet getoond op de website