Werkzaamheden Prinses Irenetunnel en Nijverheidsstraat

11 mei 2015 - 28 augustus 2015
De komende weken worden werkzaamheden uitgevoerd in het zuidelijke deel van het spoorzonegebied. Zo start de aannemer op dinsdag 12 mei met het aanbrengen van damwanden in de Prinses Irenetunnel.
 
Prinses Irenetunnel
De westbuis van de spoortunnel is op een aantal plekken al gereed. Zo is een deel ter hoogte van het Bolwerk en op de Phoenixstraat klaar en ook vanaf het ondergronds station tot vlak na de Prinses Irenetunnel is de westbuis aangelegd. Aan de westzijde van de Prinses Irenetunnel wordt nu verder gebouwd aan de westbuis van de spoortunnel. Om de bouwkuip te kunnen maken worden er volgens planning, vanaf 11 mei tot 22 mei damwanden aangebracht. 
 
In de week van 20 mei worden er ter hoogte van de Engelsestraat/Groene Haven damwanden getrokken, die gebruikt zijn voor de bouw van de oostbuis van de tunnel. Het intrillen en trekken van damwanden levert geluidshinder en trillingen op. De trillingen kunnen op deze locatie voelbaar zijn.
 
Nijverheidsstraat 
De sloop van het spoorviaduct is al flink gevorderd. Het puin dat vrijkomt bestaat uit grote brokken beton en staal. Dit grove materiaal wordt naar het bouwterrein aan de Nijverheidsstraat gebracht en opgeslagen. Vanaf maandag 4 mei wordt hier het grove puin in kleinere stukjes gebroken. Vervolgens maakt de aannemer er granulaat van dat weer gebruikt wordt als fundering bij de aanleg van de wegen in het spoorzonegebied.
 
Abtswoudsetunnel
Voor de bouw van de westbuis van de spoortunnel wordt de fietstunnel ter hoogte van de Abtswoudseweg aangepast. De oversteek loopt nu over de oostbuis van de spoortunnel en onder het oude spoor door. In de aangepaste situatie loopt de route ook over het oude spoortracé. Hiervoor wordt in de week van 18 mei een bypass aangelegd, waarbij een deel van de blauwe loopbrug bij het oude station hergebruikt wordt.
 
Reacties (0)

Uw e-mailadres wordt niet getoond op de website